22. okt, 2019

De grote tuin verbouwing

Zoals voorspeld was afgelopen vrijdag de leukste dag van de week.. Trea haar verjaardag. Het was een leuke en gezellige dag! Er moest natuurlijk gewoon gewerkt worden (en school..), maar de tijd er voor en erna hebben we samen genoten ❤

 

Project tuin is begonnen, en ook echt begonnen. Er staat een 20 kub container op de oprit voor het groenafval, en inmiddels zijn de kippenhokken afgebroken en ook al afgevoerd. Vandaag halverwege de middag komt er een graafmachine (machientje..) om de grote bomen te rooien. Als die er uit zijn is het meeste ‘afbreekwerk’ klaar. Ik neem toch maar even vrij om er bij te zijn, de machine moet tussen de duivenhokken door en daar ben ik niet gerust op. Stel je voor..

Ik hoop dat er over twee weken een mooie grote open vlak van geelzand ligt, mooie basis om verder te bouwen. We liggen op schema, we zijn dus tevreden. (foto's volgen snel)

 

Vorige week de najaarsvergadering van de club gehad, en goed bezocht door de leden! Een korte terugblik op het afgelopen seizoen en alvast vooruitkijken naar het seizoen 2020. Het vooruit kijken is natuurlijk erg lastig, in veel zaken zijn we afhankelijk wat er landelijk gaat gebeuren. Maar goed, alles is aan de orde geweest en zoals het hoort heeft de democratie gezegevierd. Mooiste voorbeeld hiervan is toch wel dat de meerderheid van de leden voor het komende seizoen graag willen deelnemen aan het samenspel DOP. Hoe anders was de stemming voor het afgelopen seizoen.

Voordat er mensen zijn die het niet helemaal begrijpen en er allerlei spookverhalen de ronde gaan.. Als voorzitter van de club ben ik blij dat we democratisch gekozen hebben om weer deel te (mogen) nemen aan het samenspel DOP, en ik hoop oprecht dat de leden komend seizoen ook werkelijk weer mee kunnen spelen in dit samenspel.

Persoonlijk hoeft het van mij niet en is mijn mening hierin niet veranderd, verder zeg ik er maar niet te veel van.

 

Gisteravond de laatste bestuursvergadering voor de ALV van de afdeling gehad. Nog even de puntjes op de I gezet en een en ander doorgenomen. We zijn er klaar voor en hebben er zin in! Vooral omdat we het afgelopen jaar veel feedback hebben gehad, meestal positief en af en toe ook best kritisch. We hopen dat we vrijdag op de ALV open en eerlijk met elkaar kunnen praten over de punten die aan de orde (moeten) komen, en dat de leden/ verenigingen die kritisch zijn geweest de moeite nemen om samen met het bestuur hierover te discussiëren. We zullen het toch samen moeten doen 👍

Nog een mooie quote van onze voorzitter, “de zaken rondom de duivensport is op dit moment net zo ingewikkeld als de Brexit”. Als je je er niet in verdiept zal je er helemaal niets van begrijpen.

In de hokken gaat het prima! De duiven zijn mooi gewent aan de nieuwe situatie en kunnen het onderling prima met elkaar vinden. In het vlieghok van de doffers is het elke avond een soort stoeltjesdans, met variabele zitplaatsen. De doffers zitten elke avond in een andere vak.. De duivinnen zitten nog op het stro van de jonge duiven. Echt prettig vind ik het niet, de duiven wel hoor! En zolang ze nog ruien blijft het zo. Als de rui klaar is gaan er roosters in. Dit was het eerste jaar dat er erwtenstro in de hokken van de jongen lag en het is me niet zo goed bevallen dan met roosters. De roosters staan al klaar, is weer een zaterdagklusje voor ergens in november.

De eerste late jongen (schenkingen) zijn opgehaald. Voordat zo’n laatje de deur uit gaat gaan we het duifje uitvoering bekijken, als we het zelf niet op de hokken zouden plaatsen dan gaat het niet de deur uit, ook niet als weggever! Maar goed, ze zien er prima uit (en dat is altijd maar afwachten natuurlijk.) We hopen dat de duiven goed terecht komen, dat de verenigingen een paar centen verdienen en de kopers er een leuke kweekduif aan krijgen.

 

Nog even een wens uit spreken hoor.. Ik wens dat die gene die verantwoordelijk is voor het stelen van duiven, van wie dan ook, chronische jeuk krijgt en dat tegelijkertijd zijn handen er af vallen. En als die wens nou eens uit mag komen…   

 

We zien elkaar vrijdag! En anders alvast een fijn weekend. (We hebben geluk, komend weekend is het enige weekend dit jaar die 49 uur duurt)

 

# op de foto de studieboeken en schriften van Marit, leren, leren, leren.. en ze wil zo graag leuke dingen doen