25. sep, 2019

De herfst is begonnen

Afgelopen weekend de eerste sinds begin april dat we geen duivenzaterdag hadden..

Marit had zaterdag haar eerste werkdag, het is haar goed bevallen.. ze is s’ morgens fluitend op de fiets gestapt en toen ze na acht uur werken thuis kwam was ze nog aan het fluiten ;-). Ze heeft haar vrije zaterdag dus heel goed besteed. Trea en ik zijn lekker aan het shoppen geweest in Duitsland, heerlijk!

Op duivengebied is er niet veel nieuws te melden, op alle andere gebieden trouwens ook niet haha! Het is lekker rustig, zal wel komen van de overgang naar de herfst. Als de dagen korten worden dan de nachten dan komen de meeste mensen in een relaxstand.. Dus al met al lekker rustig! Voor wat betreft de verzorging van de duiven, in het weekend zijn ze nog een paar keer lekker buiten geweest en hebben ze genoten van hun bad. Verder is het allemaal erg makkelijk en zijn we in ruim één uur klaar met de gehele verzorging. En dan komen ze niets te kort hoor!

 

Het meeste werk zit op dit moment in het selecteren. Lijstjes maken en nog eens lijstjes maken, best lastig allemaal. Ik geef mezelf nog een week en dan moet het klaar zijn. Een aantal duiven gaan tijdelijk verhuizen, die mogen komend seizoen elders op een kweekhok hun eigenschappen vererven. Als het lukt willen we voor komend jaar terug naar één kweekhok en dus 9 kweekkoppels totaal. Dat moet ook wel hoor, het selecteren wordt steeds lastiger en dus is het verstandig om minder jonge duiven te kweken. We hebben trouwens wel weer 100 ringen besteld haha dat strookt niet helemaal met elkaar.

We zijn er nog niet helemaal uit maar we verwachten met 26 koppels vliegers de winter in te gaan. Hierbij zitten dan een aantal partners die niet mee gaan op de vluchten en nog een aantal ‘testduiven’. We willen in ieder geval met 40 vliegduiven het seizoen in gaan.. Maar zoals gezegd, we hebben nog een week om de definitieve keuze te maken.

 

De winterperiode staat voor vergaderen en overleggen.. maar ook van duiven verkopen of kopen. Wij niet hoor, maar heel veel andere liefhebbers wel. En waarom ook niet? Als het maar eerlijk gebeurt! Als je de wereld van internet duivenverkoop induikt dan kom je wat tegen hoor. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat er dagelijks meer dan 100 liefhebbers duiven te koop aanbieden. Voor ieder wel wat zal ik maar zeggen, en dan vooral voor iedere portemonnee ;-). Ik hoef geen bedragen te noemen maar soms wordt je er duizelig van. Het is natuurlijk net wat een gek er voor geeft.. maar in sommige gevallen?!

Ik vind het zelf fantastisch om de verkoopsites af te struinen naar duiven die worden aangeboden. We kopen zelf ook wel eens een duif via zo’n site, soms heb ik geluk maar soms (en lees nu vaak) heb ik geen geluk en is de aangeschafte duif vele malen minder dan onze eigen. Een beetje geluk moet je hebben natuurlijk.. Ik denk dat ik af en toe een duifje blijf kopen via een verkoopsite, of het verstandig is…

Ik ga weer verder met het lijstje.. Veel wijsheid met het selecteren en geniet van deze rustige periode, voor je het weet zit je weer midden in de drukte.