18. sep, 2019

De eerste week na..

Dat is wel even wennen hoor..

Een uurtje langer slapen en geen stress op de vroege ochtend, en zelfs keurig om 8:00 uur op kantoor (onze uren zijn flexibel tussen 7:00 uur– 17:45 uur). Het heeft een paar dagen nodig om de juiste draai te vinden, maar dat gaat wel goed komen.

 

We hebben een mooie week gehad, vooral heel feestelijk! Twee verjaardagen, Marit haar sweet sixteen was super, ze heeft er echt van genoten.. afgelopen zaterdag tot in de late uurtjes feest gehad in onze plaatselijke kroeg, kost wat energie maar dan heb je ook wat (en niet alleen hoofdpijn hoor ;-)). Een mooie week dus, een week om niet te vergeten.

 

Nu het met de duiven wat rustiger is kunnen we met ons project “overkapping”  beginnen. We hebben al lang de wens om achter in de tuin een grote overkapping te bouwen. Een soort open kapschuur (achtig iets) waar je lekker kunt relaxen en niet afhankelijk bent van het weer. Waar altijd plek is voor gezelligheid, in de zomer en in de winter! Het wordt een flinke klus hoor, vooral de ruimte geschikt maken om de overkapping te plaatsen.. De hoveniers komen vanavond langs om een plan te maken.

Voor wat betreft de hokken is alles prima in orde, geen onderhoud of grote aanpassingen nodig. Voor de komende winter zullen 2 hokken leeg blijven, lekker makkelijk..

 

Zo na de vluchten is het ook weer de periode dat liefhebbers van de éne naar de andere club gaan. Er zijn liefhebbers die het na drie of vluchten ergens in april / mei doen, maar het is netjes als het in de maand september gebeurt. Volgens mij is het dit jaar redelijk rustig, je hoort niet veel voor wat betreft mutaties en veranderen van vereniging. Bij ons in de club mogen we één nieuw lid verwelkomen, niet nieuw als “ nieuw” maar een lid die overstapt van een andere club. Ook gaat er van onze club een liefhebber naar een andere vereniging.. Eerst vraag je jezelf af waarom? Maar soms is het gewoon niet anders, sommige liefhebbers passen echt niet in ‘ de groep’. Ze gaan zich ongelukkig voelen en dan is de overstap naar een andere vereniging de juiste oplossing.  

Duivensport is voor iedereen heel individueel, je beoefend het achter je huis en praat er het vaakst over met je vrouw en kinderen.. Maar lid zijn van een leuke vereniging geeft wel extra kleur aan je hobby. Je duivenwereld wordt een stuk groter en je maakt nieuwe vrienden, en ook in onze hobby kun je daar niet zonder. Wij zijn erg gelukkig met ons cluppie, het is er altijd gezellig en je kunt rekenen op steun.. ook als het niet om duiven gaat.

 

Afgelopen maandag naar de informatieavond van de sectie dagfond geweest, het was, zoals ook bedoeld, een avond vol informatie, van het bestuur van de sectie maar ook van de aanwezigen. Wat er gezegd en besproken is heeft iedereen kunnen zien en horen, de techniek staat voor niets.

Een rake opmerking van de voorzitter “Er wordt veel geklaagd over het huidige, maar als we willen veranderen is het huidige ineens het beste”.

Vroeger was alles beter, nou daar geloof ik niets van! Vroeger was gisteren en we willen graag naar morgen.

Onze voorzitter van de NPO gaf in zijn korte samenvatting aan dat er voldoende raakvlakken zijn en ruimte voor discussie en in de discussie hoor je dat er kansen zijn die we samen kunnen pakken.

Genoeg stof tot nadenken! Het was een mooie avond, vooral ook het informele en kennis maken met.. Het is wel een lange reis zo vanuit het noorden, ik begrijp dat veel liefhebbers hier tegen aan hikken. Maar met leuk gezelschap carpoolen en de tijd (en kilometers) vliegt voorbij.

 

Marit heeft zaterdag haar eerste werkdag, we zijn trots op haar! Haar eerste weekendbaantje, wat worden ze snel groot ;-))

# Marit op de foto, eindelijk 16!!