4. sep, 2019

Het is alweer september

“All you can eat”! Daar leek het op maandagavond.. Tijdens de training van de jonge doffers aan het begin van de avond, zagen we voor het eerst een slechtvalk boven de hokken. Dit hebben we nog niet eerder gezien, en ik kan je zeggen dat je er wel even van schrikt! Het was waarschijnlijk een jong dier, (een juveniel zoals dat wordt genoemd). Trea en ik hebben de hele training staan kijken, het dier heeft een paar flinke duikvluchten gemaakt en bleef terug komen. Gelukkig geen schade! Na de doffers even gewacht tot de lucht “schoon” was en toen de duivinnen er maar uit.. een kwartiertje later was het de havik die dacht dat de restaurant geopend was. De havik is veel actiever, vooral het vrouwtje. Maar ook hier gelukkig geen schade.

Het is weer de tijd, helaas! De rovers zijn weer erg actief.. Hopen dat de schade beperkt blijft.

 

Nu het vliegseizoen bijna is afgelopen komt het vergaderseizoen er weer aan, zo gaat dat. Afgelopen maandag vergaderd met de afdeling, mooie sfeer en goed vergaderd! Maandag de 16e naar Arnhem voor de vergadering van de sectie dagfond. Begin oktober de jaarlijkse vergadering van de groep van keurmeesters..

Over de secties dagfond en jong wordt bij ons in de regio veel gesproken, veel liefhebbers hebben hier een mening over. Wat natuurlijk ook goed is, laten we dat voorop stellen! Ik heb ook een mening en ik hoop dat ik tijdens de komende vergaderingen duidelijk krijg waar we precies naar toe gaan. Wat er leeft onder de liefhebbers, niet alleen bij ons maar ook elders bij andere afdelingen. Ik heb alle vertrouwen in de secties en hun besturen. De input komt van de leden, dat is het aller belangrijkste! Dus, iedereen moet zich aanmelden als lid van een sectie en deelnemen aan de vergaderingen, maar in ieder geval je stem laten gelden. ( dat kan vaak ook online of via de mail)

Meld je aan via duivensportbond.nl 

Bij welke secties wilt u horen?

Vertegenwoordigers van de leden bestaan uit gelijk gestemde belangen- groepen/secties. Deze groepen bestaan uit sectie Vitesse/Midfond, sectie Dagfond, sectie Marathon, sectie Jonge duiven, de secties zijn zelfstandige groepen die in de Ledenraad vertegenwoordigd zijn. Ze hebben geen rechtspersoonlijkheid.

Je geeft zelf aan bij welke groep je wilt horen. Je mag je aanmelden bij 2 groepen en dus daar je stem laten horen. Combinatieleden vullen ieder apart een formulier in. Lidnummers onbekend? Mail dan de ledenadministratie voor de juiste informatie.

Wilt u uit onderstaande secties uw keuze maken van de 2 groepen waar u zeker bij wilt horen:

·      Vitesse/midfond

·      Dagfond

·      Marathon

·      Jonge duiven

 (bron Duivensportbond.nl)

Je gegevens invullen en aangeven bij welke sectie je aansluit, makkie dus.. zelfs als je achterstevoren schrijft ;-)))

Laten we het leuker maken, plezier in de duivensport!   

 

Met de duiven gaat het prima, het ziet er goed uit in de hokken. De kwekers zitten echt vol in de rui, de hokken worden donker gemaakt en dat kun je merken. De vliegers ruien alleen de pennen op dit moment, en dat gaat erg goed. Als de jongen er straks af gaan dan zal ook hier de grote rui beginnen. De oude vlieg en kweek duiven zijn geselecteerd, de ploeg moet alleen nog aangevuld worden met jonge duiven.

Er borrelt wel al weer wat, al een poosje denken we er over na om vliegers te koppelen aan partners die altijd thuis zijn.. Hoe weten we nog niet precies, het zal een deel van de vliegers worden of één hok. Het plan eerst maar verder uitwerken.

 

Vrijdag gaan alle jongen weer mee, de leerschool is hard dit jaar maar we zullen wel moeten. We willen er volgend jaar ook plezier aan beleven en niet wekelijks jaarlingen verspelen. Er zijn nog twee vluchten, dus nog twee keer thuis komen en dan de winter in. Klinkt heel makkelijk toch?

Ik hoop dat de duiven een beetje op tijd zijn zaterdag, eigen belang hoor. We hebben een leuk feestje zaterdag en daar willen we halverwege de middag eigenlijk wel naar toe.

Fijne week nog en voor zaterdag alvast veel succes!

 

# op de foto Niffou op nest, gekoppeld aan Huts.. prima basis voor kwaliteit.