30. aug, 2019

Werken en school

Vanavond korven we in voor onze vierde vlucht met de junioren, de omstandigheden lijken goed te worden morgen. De reis gaat naar Weert, pak ‘m beet 230 KM. Er blijven een aantal zitten, wat na zondag is terug gekomen krijgt een weekje rust. Uiteindelijk gaan er 40 kanshebbers mee..

Van de dramavlucht van afgelopen weekend zijn er uiteindelijk 43 terug gekomen, één is dood gevonden in Bergen op Zoom en er logeert een duivin in Rotterdam. Er zijn nu nog 7 junioren zoekende, valt mee maar toch..

 

Onze eerste week werk en school zit er al bijna weer op, pfff gaat snel hoor. Zo lig je met een drankje bij het zwembad ergens in Tenerife en zo zit je op kantoor met een kop lauwe koffie. Voor Marit is het ook allemaal even wennen, school is weer begonnen, sporten ook en tussendoor moet er tijd gevonden worden voor haar doffertje ;-). Ze zit in haar examenjaar en dat maakt het allemaal extra spannend natuurlijk.

Als alles weer een beetje op gang is dan gaat het weer zoals altijd, op rolletjes!

 

Nog drie vluchten (twee weken) en dan zit het seizoen 2019 er op. We hebben met onze oude duiven echt een super seizoen gehad, sportief gezien maar zeker ook met alles daar om heen. Samen op de duiven wachten en genieten van de aankomsten, samen de stress beleven en ook de vreugde als we een vroege duif mochten klokken. Ook het contact met andere liefhebbers en de bestuurders van onze afdeling is super! Het is zoals onze spreuk, “plezier in de duivensport”.

Nog even de prestatie van dit seizoen (omdat het zo leuk is ;-))

Afdeling 10 Rayon 4: Vitesse 2e on-aangewezen en 2e aangewezen, Midfond 3e on-aangewezen en 13e aangewezen, Fond 13e on-aangewezen en 15e aangewezen. 

Op de snelheid (Vitesse en Midfond) moeten we de Gebroeders Jager uit Blijham voor laten gaan.. en dat is helemaal niet erg hoor, wat deze mannen presteren is gewoon niet van deze planeet. We zijn al blij als we in de buurt komen en als we op zaterdag een keer voor ze aan draaien.

Op naar 2020..                                                                                                                        

We zijn al druk bezig met lijstjes maken, wat gaan we selecteren voor 2020? Hoe groot moet de ploeg worden? We zitten er sterk over te denken om een paar koppels oude duiven extra te houden en een hok jongen minder, 25 koppels oude duiven en 45 jongen. Een en ander is natuurlijk afhankelijk hoeveel geschikte duiven we overhouden de laatste weken. We zullen zien, we hebben nog even om onze keuzes te maken.

De jongen die bij de vliegers liggen groeien als kool, mooi spul hoor. Die gekke doffers zijn al weer als idioten aan het jagen.. Naja, dat hoort er bij.

 

Voor morgen allemaal veel succes met de Midfond Jong en de natour, geniet van het mooie weer en van de duiven!

 

# Op de foto laat Marit zien hoe blij ze is dat school weer is begonnen..