15. aug, 2019

Vakantie

We zijn terug!
 
Heerlijk hebben we genoten van onze vakantie op Tenerife, zon, zee en strand! Gewoon even helemaal niets, alleen maar genieten van elkaar.
Voor veel mensen is vakantie ondernemen van activiteiten, cultuur snuiven en wat al nog meer.. Voor ons is vakantie vooral heel erg veel niets doen! En als we daar moe van worden gaan we lekker rusten bij het zwembad of op het strand 😉 
 
En nu we weer terug zijn mogen we thuis nog een aantal dagen genieten van vakantie. Natuurlijk doe je wel je ding maar toch is het anders als je niet hoeft te werken. Alleen al het opstaan is ruim 2 uur later dan "normaal". Het weer is nog niet super op dit moment, typisch Hollands zullen we maar zeggen. Ik had het voornemen om de jonge duiven nog een keer te lappen maar ben bang dat het er niet van gaat komen.
 
De duiven (kippen en onze poes) zijn trouwens super verzorgt tijdens onze vakantie. Toch mooi dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan en weet dat wanneer je thuis komt alles prima verzorgt is. Buurman Flip, Bedankt!

De oude duiven zitten allemaal te broeden, inmiddels al zo'n 2 weekjes denk ik. Alle eitjes zijn bevrucht, dus dat ziet er goed uit. Ik denk niet dat we alle eitjes laten uitkomen hoor, als we één jong per koppel laten grootbrengen is het prima. We willen niet met een hok vol late jongen blijven zitten. Karma zit gekoppeld aan Kevin, deze beide jongen gaan naar het kweekhok. Karma en Kevin hebben beide bewezen dat ze prima kunnen presteren en aangezien het (half) broer en zus zijn, lijkt het een super koppeling om de lijn vast te leggen.
Uiteraard zoeken we ook nog een jong uit om te schenken aan de club, welke weten we nog niet maar dat gaat wel goed komen.

Woensdagochtend werd ik verrast door de 19-502, de laatste achterblijver van Vasseveld! Toch mooi dat alles weer terug is. Voor komend weekend lijkt het weer erg slecht te worden. De afdelingen en lossingsverantwoordlijken in Nederland nemen (alvast) hun maatregelen. In de media wordt er (uiteraard) al weer volop gediscuseerd over de genomen beslissingen, de één is het er mee eens en de ander is er op tegen.  Er is natuurlijk ook van alles van te vinden, maar het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand.. en we willen wel graag dat onze duiven concoursen. Éen en één is twee, ja toch? 

Wij korven onze junioren in voor Gennep, ondanks de matige voorbereiding moeten ze toch de wagen in. De duiven voelen zich prima! Getuige het absoluut niet willen luisteren.. Ze eten ook amper trouwens. Ik denk dat het met name te maken heeft met de losgeslagen hormonen, het is niet normaal hoe de jongens en meiden elkaar achterna hollen. Willen we er nog een beetje stuur over krijgen dan zullen we toch maatregelen moeten nemen, ik denk niet dat we dit volhouden als we weer aan het werk en naar school zijn. Maar voor nu, ach laat maar lekker lopen. Als de vlucht doorgaat (i.v.m. het slechte weer) dan hopen en verwachten we alleen maar dat ze weer veilig thuis komen. Niet meer en niet minder! 


Iedereen voor de komende vluchten veel wijsheid bij het inzetten en succes bij de vluchten. Laten we hopen dat we kunnen concoursen en dat onze duiven veilg weer thuis komen, vrijdag, zaterdag of zondag!
 
# Op de foto duiven op het strand van Tenerife, prachtig!