5. aug, 2019

Het valt mee

Gelijk maar verslag uitbrengen! Na een slechte week (op duivengebied) moest het afgelopen weekend dan toch echt gebeuren. De jonge garde moest de baan op.

Alles wees er op dat het een horror weekend zou gaan worden.. Amper bijgekomen van de beroerde africhting van afgelopen maandag zijn er 48 junioren de mand in gegaan. Opdracht, terug komen!

Om een lang verhaal kort te houden, het ging allemaal boven verwachting. Geen mooie serie natuurlijk en ook geen vroege duif. Maar gelukkig zijn er 47 veilig terug, betekend dat er nog eentje aan het zoeken is. (trouwens kwam er zaterdag ook nog een duif terug van de africhting)

 

Al met al zijn we tevreden en ontzettend opgelucht dat het gegaan is zoals het gegaan is. De eerste stap hebben we gehad. Nu gezond houden en nog een paar keer de wagen in.

Zaterdag was de echte afsluiter voor de oude duiven, nationaal Vierzon. Vlucht voor de grote mannen en de sterke duiven. Alleen de goeie, gezonde en gemotiveerde duiven kunnen in-gemand worden. De duiven moeten zeker afstand geschikt zijn! Als een van de genoemde zaken ontbreekt mag je niet deelnemen aan een vlucht van 750 KM.

Onze sneltreinen kunnen het bij lange na niet doen tegen de diesels van de fondmannen, we hebben ze daarom ook lekker thuis gelaten!

 

Onze eigen Fred Smit wint goud in de afdeling rayon 1 – 4. Wat een klasse prestatie! Wat Fred met zijn doffers presteert op de fond is werkelijk fenomenaal. Hij klokt op Vierzon zoals wij ze klokken van Arlon, echt ongelofelijk. Fred doet er veel voor, deze eerste plek is hem door ons dan ook zeer gegund! 

Afgelopen weekend alvast een klein beetje begonnen met de rust/rui periode. We hebben de kweekduiven in de ‘ winterhokken’ geplaatst en de kweekhokken lekker schoongemaakt. Alles weer spik en span voor de komende kweek. De kweekduiven zitten nu echt op rust en mogen lekker genieten van de buitenlucht. Trouwens ook lekker makkelijk voor ons ;-) niet onbelangrijk.

De vliegduiven zijn (her) gekoppeld en zitten inmiddels allemaal te broeden, ze mogen een nestje jongen grootbrengen.

Zo, en nu eerst koffie. Een nieuwe week met nieuwe kansen. pak ze!

 

# op de foto de junioren lekker lui genieten na hun bad van gisteren