1. aug, 2019

Je hebt van die dagen..

Geen vluchten afgelopen weekend.. dus ook geen uitslagen?! Hiermee is de midfond ook beslist. We zullen de kampioenschappen komende week op de site zetten. Kan gerust want we hebben het goed gedaan ;-) haha! )

 

Echt nieuws hebben we niet deze week, alhoewel er wel leuke en minder leuke dingen in duivenland zijn gebeurt (zoals altijd zou ik haast zeggen). Het leuke is toch wel onze jaarlijkse barbecue met de club. Echt super gezellig! De meeste leden waren aanwezig en veel ook samen met hun vrouw, dat maakt het alleen maar gezelliger. En er wordt niet alleen over duiven gepraat, tenminste.. door de meesten niet. Al met al was het een zeer geslaagde avond!

Trea en ik zijn na de barbecue, samen met vrienden, nog een borrel gaan drinken in de stad. Lekker op het terras, lachen, gieren, brullen! Zo maak je van een duiven loze zaterdag toch een hele mooie en gezellige dag! Ik had hem niet willen missen.

 

Vorige week door de extreme hitte de jonge duiven niet meer op-geleerd, dat was natuurlijk niet verantwoord. Het oefenprogramma maar wat in elkaar schuiven, dat was het plan. Het is erg druk op het werk dus passen en meten.. Maandag een uurtje eerder vrij genomen en de jongen gepakt voor een training van pak ‘m beet 30 KM. Om precies 17:00 uur los gelaten, de groep was zeer enthousiast en in no time “uit de veren”. Maar wat een drama! Ik weet niet wat er is gebeurt maar dit hebben we nog niet eerder mee gemaakt. Na een uur komen de eerste 2.. gevolgd door 8 stuks, en dan één voor één. Om precies 22:00 uur valt de laatste (voor die dag welteverstaan) op de klep, de teller staat dan op 28 stuks veilig terug. Als je dan weet dat we er 65 hebben afgericht, dan waren er dus nog 37 niet thuis. Mag je raden hoe ik geslapen heb?

En ik was niet de enige die slecht heeft geslapen, Trea stond om 5:15 uur bij de hokken om te kijken of er al wat terug was.  

Gelukkig!! Kwam het tegen 7:00 uur op gang en vielen de jonkies alsof ze van een vlucht kwamen. Al met al zijn er dinsdag 21 weer veilig op het hok gekomen ( één is met de taxi vanuit Groningen gekomen). Dinsdagavond dus 49 van de 65 weer veilig thuis.. Toch wel enigszins opgelucht dat ze goed zijn na gekomen, en ook redelijk fit zijn nagekomen. En het geluk was nog niet helemaal op.. woensdagochtend voordat we aan het werk gingen waren er alweer 5 terug, een echte meevaller! S ’avonds nog een uit Veendam gehaald, die had het perfecte, meest diervriendelijke gezin uitgezocht. Super hoe mensen zonder duiven er alles aan doen om het beestje weer op het juiste adres te krijgen.

Op dit moment zijn er 55 jonkies terug, de meeste zijn in goeden doen..

Vanmorgen in alle vroegte hebben we 48 stuks losgelaten op 10 KM, 7 waren niet fit genoeg volgens ons. Het ging vanmorgen prima, ze waren gelijk weer thuis, en ook allemaal?! Maar goed, het vertrouwen is op dit moment ver te zoeken. Slechte voorbereiding? Niet gezond? Zeg het maar, voor mij onverklaarbaar. Ze gaan mee vrijdag voor de eerste vlucht, maar echt lekker zit het me niet. Ik kan alleen maar hopen dat het goed komt! Wat ons betreft hoeft er geen prijs gewonnen te worden, weerkomen is voor nu het hoogst haalbare volgens mij!

 

De week staat dus weer helemaal in het teken van de duiven, niet altijd even leuk dus. Nog even en dan gaan we vakantie vieren, of ik er aan toe ben weet ik niet maar zin in vakantie heb ik zeker!

Ook na een tegenslag moeten en gaan we gewoon door, ieder nadeel heb z’n voordeel.. (alleen zie ik het voordeel nu nog even niet)

 

Voor komend weekend iedereen succes, met de jonkies op de natour en natuurlijk met de nationaal Vierzon.