26. jul, 2019

Rustig weekend

Het oude duivenseizoen zit er op! Met het vervallen van de laatste midfond-vlucht en het sowieso niet vliegen van de laatste fond-vlucht, zijn de oude duiven klaar. Ze krijgen nu hun meer dan verdiende rust.

 

Onbegrijpelijk dat er mensen met postduiven (ik kan ze geen liefhebbers noemen) zoveel commentaar leveren op alles en iedereen die een beslissing nemen. We liggen allemaal te puffen en te steunen van de hitte, we kunnen het maar amper volhouden en toch zijn er mensen die commentaar leveren wanneer de vluchten worden afgelast. Anderen hebben weer commentaar dat de overnachtvlucht vanuit Orange wel door gaat.. Ik blijf al dat commentaar onbegrijpelijk vinden!

Vaak zijn het ook nog mensen die zelf niet of nauwelijks in een uitslag voorkomen, ik heb weleens gezocht.. maar je vind nog eerder een mug in je soep dan deze schreeuwers in een uitslag. Dan zijn er ook nog van die oproerkraaiers die zelf niet eens duiven hebben of er al jaren niet meer mee vliegen. Zitten in besturen en commissies van verenigingen en schoppen overal tegen aan, het één deugt niet en het ander is niet goed, terwijl ze zelf amper weten hoe een duif er uit ziet.

Ze kunnen niet schrijven, alleen achterstevoren, maar plaatsen wel dagelijks teksten op social media. Eigenlijk is het zo sneu dat het lachwekkend wordt.

Zo, dit heb ik weer gezegd, en weer de leuke dingen!

 

Met het einde van het oude duivenseizoen kunnen we de selectie voor 2020 opmaken. We hebben de vliegers inmiddels geselecteerd, 20 stuks zijn goed genoeg bevonden en de rest is ook al van de hokken verwijderd. Ik moet zeggen dat we een leuke ploeg goede duiven hebben overgehouden, ook de jaarlingen hebben het goed gedaan. Selectie is altijd even een klusje, maar als het gebeurt is dan is het begin van het volgende seizoen alweer gemaakt.

Zaterdag worden de vliegers weer gekoppeld, vinden we belangrijk. Het weduwschapspel vergt nogal wat van de duiven.. De lampen gaan zaterdag uit en de deuren open, zal wel een dolle boel worden. Hier en daar moet een nieuwe partner gezocht worden, maar dat is soms ook best leuk, toch?

Met het tropische weer is de verzorging ook maar half. We maken de hokken gewoon twee keer daags schoon en ze krijgen nu ook twee keer daags schoon en vers water, maar verder gebeurt er niet veel. We doen ook geen toevoegingen over het voer of in de drinkpot, kan niet gezond zijn met dit weer. Vliegen doen alleen de jongen, om 6:00 uur in de ochtend mogen ze hun rondjes maken. Echt trainen doet de kudde van ons niet, maar lekker spelen en vleugeloefeningen wel. We gaan er maar van uit dat ze zelf goed weten wat belangrijk is en laten ze maar lekker.

 

Eigenlijk komt het tropische weer op precies het juiste moment. Het waren drukke weken en vorige week was daar geen uitzondering op.. Woensdag naar Nanne Wolff, donderdag fond in-manden, vrijdag Vitesse in-manden, zaterdag Vitesse-vlucht en zondag de fond-vlucht. Nu al de hele week thuis, dat is toch ook wel lekker hoor!

Zaterdag hebben we onze jaarlijkse BBQ van de duivenclub, gezellig! Trea en ik gaan na de barbecue nog gezellig met vrienden de stad in, als we toch een weekendje geen duiven hebben..

 

Komende week nog een paar keer flink met de jonkies aan de slag, kijken of we ze redelijk aan de start kunnen krijgen. En verder werken we rustig naar de vakantie toe.

Geniet van het mooie weer en van het vrije weekend! Komende week weer verder met onze mooie sport.  

 

# op de foto Evialina, dit seizoen 14 keer prijs op 15 keer zetten. 4 Teletekstnotering en gemiddeld de 14e prijs tegen 1291 duiven