19. jul, 2019

Beetje druk

Ik ben een beetje laat met het schrijven van ons weekriedeltje, het is nogal druk met van alles en nog wat. Vooral op het werk is het nu even erg druk, collega’s op vakantie en dan weet je het wel. Maar dat geeft niet hoor, wij hebben straks ook vakantie!

 

Gisteravond drie kanshebbers in gemand voor de vijfde en voor ons laatste fondvlucht. Twee mannen en een dappere dame zijn richting Chateaudun, sterker nog.. ik zag net al een foto voorbij komen dat ze op de losplaats staan. Leve de snelle media! Ik moet zeggen dat de duifjes er prima uitzagen, voor wat het waard is natuurlijk. Ik heb de deze drie duiven de hele week bijgevoerd, klinkt raar als ze altijd volle bak krijgen?! Klopt, maar we hebben toch geprobeerd om naast de dagelijkse porties iets extra’s naar binnen te krijgen. En volgens mij is dat aardig gelukt. We zullen zien of het heeft gewerkt.

Vanavond gaan er 10 kanshebbers richting Maaseik. Gisteravond de duivinnen in handen gehad en volgens mij zijn ze er wel klaar voor. Ze zijn trouwens wel erg druk, niet genoeg ritalin gevoerd waarschijnlijk. Hopen dat het weer het toelaat om morgen te lossen, lijkt niet zo goed volgens mij. Naja, ze hebben voldoende extra’s om nog een nachtje in de mand door te brengen.

 

Woensdagavond met een mand vol jongen naar onze duivendokter Nanne Wolff geweest. De jongen moeten straks de wagen in en dan begin ik allerlei waanbeelden te krijgen. Ik zie echt alle ziektes voorbij komen, dat in combinatie met het niet willen vliegen van de jongen.. Pfff ik kan er wakker van liggen          s’ nachts. Volgens Trea zijn de jongen gewoon verwend en ontzettend lui.. Da’s duidelijke taal toch?! En wat denk je? Nanne zei bijna precies het zelfde. De jongen mankeren helemaal niets, de woorden van Nanne: “als ze zo zijn dan ga je een nationaal winnen”. Nou nou, je kunt ook overdrijven natuurlijk. In ieder geval zijn de jongen prima en ligt het aan mij, ik zal toch wat meer aandacht en wat strenger moeten zijn voor de jeugd. (en heel misschien iets meer naar Trea moeten luisteren..)

We hebben de hele kudde (zo noemt Trea onze groep jongen) inmiddels twee keer afgericht en dat ging prima. We zullen dit een beetje opvoeren tot een keer of zes voor de eerste wedvlucht. Hopen dat het allemaal lukt de komende tijd.

 

Volgende week weer meer! Iedereen succes komend weekend en geniet van de duiven. Ze gaan weer hun uiterste best doen, en als ze wat later zijn.. ach, het seizoen is lang en zwaar!

# onze kudde jongen graast het liefst voor de hokken..