4. jul, 2019

En dan is het alweer juli

Alweer een week voorbij, wat gaat de tijd toch snel! Als je het een beetje druk hebt, of in ieder geval genoeg te doen hebt (klinkt wat vriendelijker), dan lijkt het wel of de dagen je afgestolen worden. Lange periode verheug je je op deze mooie maanden en voor je het weet… Laten we er maar lekker van genieten.

We hebben onze vakantie geboekt, we gaan naar het Canarische eiland Tenerife. Lekker genieten van zon, zee en strand, heerlijk. Nu we geboekt hebben mag het wel al zo ver zijn.

Uiteraard hebben we een en ander een beetje afgestemd op de komende vluchten, voor zowel de oude duiven als de jonge duiven. We hebben een mooi compromis gesloten (Trea en ik ;-)), iedereen blij, de kids ook.

 

Begin van de week hebben we als afdelingsbestuur vergaderd, het reilen en zeilen met elkaar besproken. Ik moet zeggen dat we altijd goede, constructieve maar ook leuke vergaderingen hebben. Er is één klein nadeel, het wordt altijd zo laat voor je weer thuis bent. Komt met name ook door het nazitten, de derde helft van de vergadering zeg maar.

 

Vanavond mogen we alweer in-manden voor de vierde fondvlucht, ik zeg bewust mogen.. we moeten natuurlijk helemaal niets. Vandaag zullen de klagers wel weer van zich laten horen, beetje jammer. We hoeven niet aan alle vluchten deelnemen, toch? Als we kiezen dan bepalen we zelf, ook de kosten.  In ieder geval vanavond gaan we in-manden voor Lorris. Ik heb heel lang getwijfel, of eigenlijk voor mezelf besloten om niet mee te doen. Gewoon omdat we de juiste duiven er (nog) niet voor hebben. En duiven heen sturen die ‘uitgespeeld’ zijn, dat gaan we niet doen. Duiven die we niet geschikt vinden gaan überhaupt niet meer mee.

Maar goed, lang genoeg getwijfeld en er gaan toch een paar mee. Ook echt maar een paar hoor, zoals het nu lijkt 4 stuks. De rest gaat naar Kalkar, Vitesse 160 km. Onze Kevin blijft thuis, ik denk de rest van het jaar. Het komt er niet uit en we willen deze prachtige doffer niet verspelen. Eerst maar even rust en dan zien we wel weer.

Als extra’s hebben we gisteren alle vliegduiven de mand in gehad voor een trainingsvluchtje van 30 KM, of het help weet ik niet maar de duiven vonden het prachtig, vooral bij thuiskomst. Ze zijn twee uurtjes samen gebleven en daarna gevoerd en weer apart gezet. Ach, zo blijf je lekker bezig.

Al met al zullen er dit weekend rond de 20 kanshebbers de mand in gaan. We hebben er weer vertrouwen in, maar zoals iedere week is het weer afwachten.

 

De jonkies doen het goed, de hele week redelijk getraind en het eten gaat ook redelijk. Het is allemaal nog niet hoogstaand maar voor mijn gevoel hoeft dat ook nog niet. Alles wordt ook een beetje tegengewerkt door de hormonen. Het gaat flink tekeer in het jeugdhonk, het lijkt soms net een sexclub. Links en rechts zijn er al een paar stelletjes verloofd en twee koppels hebben inmiddels een eitje. We laten ze maar lekker aanrommelen, ze worden vanzelf volwassen.

Vanaf morgen gaan ze er vroeg in de ochtend uit, kijken hoe ze dat oppakken en of alle jongen daar mee om kunnen gaan. Ik begin bewust morgen met de vroege training, dan is Trea namelijk vrij.. als ze het in hun bol krijgen en er niet op tijd weer zijn kan ik in ieder geval wel op tijd naar m’n werk.

 

Komend weekend is het de jaarlijkse feestweek in Heiligerlee, 4 dagen feest! Dat wordt gezellig. Het beloofd een mooi weekend te worden, hopen dat we ook van onze duiven mogen genieten.

Iedereen succes en maak er wat leuks van!

# op de foto onze vliegduiven klaar voor een trainingsvlucht, mooi duivenweer!