15. mei, 2019

12-5-2019 Moederdag

Keuzes.. Soms staan we voor keuzes, makkelijk of moeilijk we hebben er allemaal mee te maken. Gelukkig zijn er mensen die de verantwoording om keuzes te maken durven nemen.

Helaas zijn er ook mensen die er voor kiezen om de gemaakte keuzes, op een onfatsoenlijke manier, te bekritiseren. Beste mensen, kies er alsjeblieft voor om deze energie in je duiven te stoppen, presteren is namelijk ook een keus!

-------------------------------------------------------

 

Wat een vlucht he zaterdag, eentje van de derde categorie.. Ze hebben het best even zwaar gehad. Dat kun je zien aan de duiven, ze hebben echt rust nodig. Met de wind op de snavel is het grootste probleem het gevaar van obstakels, hoogspanningsdraden, windmolens enz.. Ik heb veel berichten gezien van gewonde duiven, bij ons helaas ook een jaarling doffer met een gebroken poot. Duifje heeft een flinke knal gemaakt, zelfs de chipring is tie verloren.

Zondag hadden de duiven een rustdag..

Zondag Moederdag! We zijn de hele dag wezen shoppen, om 9:00 uur vertrokken en we waren om 19:00 uur weer thuis.. Pfff wat een marathon, maar wel drie hele blije dames toen we weer thuis waren. Tassen vol met kleding, schoenen en van alles nog wat, een zeer geslaagde dag. Even geen duiven en niet op tijd staan, ’t was wennen maar ik moet zeggen dat het toch wel even heel fijn was.

 

Vanaf afgelopen maandag krijgen de doffers ook een ochtendtraining, van 6:30 uur tot 7:30 uur. We wilden wachten tot de temperaturen wat aangenamer zijn, maar dan zijn de vluchten straks afgelopen.. het blijft koud ’s ochtens. Een uurtje trainen / spelen met de kleppen dicht, volgens mij vinden ze het wel lekker in de vroege ochtend. Het is trouwens voor het eerst dat we de vliegduiven twee keer per dag laten trainen.. Is ook wel nodig nu, we moeten een tandje bijzetten om de concurrentie in de club partij te bieden.

Het is toch super dat de prestaties van clubgenoten ons de motivatie geeft om nog iets meer te doen. Positieve motivatie, duivensport op z’n best! Ik heb het al vaker geschreven, we hebben een sterke vereniging. Wil je mee doen dan moet je er echt wel wat voor doen, je komt er niet met water en graan alleen. Over twee weken beginnen de fondvluchten en ook daar hebben we een paar echte uitblinkers in de club. Het seizoen is echt begonnen!

 

Afgelopen zaterdag de jongen allemaal in de hand gehad en in de mand gedaan, kunnen ze (a) een beetje wennen aan de mand en (b) weet ik hoe ze er op staan. Ik ben wel een beetje geschrokken, van de 60 jongen waren er 57 met ernstige obesitas problemen.. Aangezien een maagband niet kan, zijn ze gelijk op rantsoen gezet. Het is wel logisch dat de pubers niet willen vliegen, pfff we zijn iets te goed geweest met vetrijk voer.

Er een beetje door heen kijken zijn we wel tevreden met de jongen, uiteindelijk was er één duifje bij die je eigenlijk geen duif mag noemen. Hij mag wel blijven hoor, we noemen hem vanaf nu Pietje.. kanarie pietje (zo groot was tie ook ongeveer haha!)

 

Bij de kwekers zijn de laatste jongen zo ongeveer klaar, een paar blijven en een paar gaan verhuizen. Het zijn wel allemaal mooi opgekomen jonkies en kunnen nog gespeelt worden op de natour. Volgende week worden de kwekers gescheiden, kunnen ze een lekker genieten van de komende zomermaanden. Maakt het verzorgen ook weer een beetje makkelijker.

 

Zaterdag gaan we voor de tweede midfondvlucht weer naar Chimay, gezien de vlucht van afgelopen zaterdag een goede beslissing. Als alles zo is zoals nu dan gaan er 30 kanshebbers mee, maar dat kunnen er net zo makkelijk een hand vol minder zijn.

We gaan ons best weer doen de komende dagen, voor donderdagvond staat er wat extra’s op het programma, hopen dat het zaterdag goed uitpakt. Voor wat betreft het voeren, we voeren een dagje langer door met lichte mengeling.. vooral de doffers kunnen dit wel gebruiken. Uiteraard proberen we wel om er voldoende energie in te krijgen, vorige week hebben ze hun reserves ook moeten aanspreken, toch wel belangrijk dat er dan voldoende in zit.

 

Alvast succes voor de komende vlucht!

 

# op de foto, jonkies in de mand geweest, best even spannend voor de pubers.