9. mei, 2019

Een week voor de eerste midfond

Mei doet wat tie wil.. O nee, dat was april! Volgens mij springen we mei over en hebben we twee keer april. Hoe dan ook, het is nog lang geen zomer.

 

Afgelopen zaterdag spelen we een vroege duif, prachtig! Daar doe doen we het natuurlijk voor, we hebben er ook als gezin van genoten. Samen op de duiven wachten en dan zo’n mooie uitslag. We melden dit jaar voor het eerst onze duiven op de meldingssite afdeling 10, wekelijks onze eerste twee. Gelijk na het plaatsen kregen we al de eerste positieve reacties, dat is toch prachtig! Mooi dat het opgemerkt wordt door andere liefhebbers en dat ze dan ook nog de moeite nemen om een berichtje te sturen. Nogmaals iedereen bedankt voor de leuke reacties!

Ondanks het mooie resultaat zijn we afgelopen dinsdag toch met een mand vol duiven naar Nanne Wolff geweest, de afspraak stond al genoteerd. We proberen iedere vijf weken die kant op te gaan, Je weet het immers maar nooit.. Zo ook nu?! We hebben zes duiven laten onderzoeken, en toch is er bij één ornithose gevonden. Een dikke zwarte vlek op het beeldscherm, een flink besmette cel. Pfff dan schrik je toch wel even, hoe kan dat nou denk je dan. Gelukkig is Nanne altijd relaxed en nooit in paniek, even door praten en we kwamen er al snel achter dat het de duivin was die zondag terug was van Tongeren. Dan is het alleen nog de vraag.. was ze pas zondag terug omdat ze een besmetting had of heeft ze nu een besmetting  omdat ze pas zondag terug was?

We hebben een beetje wonderpoeder mee gekregen, twee voerbeurten geven en klaar. Haha! Zo makkelijk is het natuurlijk niet.. We zullen zien of het wonderpoeder help of dat het nadelig is voor komende zaterdag. We hebben nog een doffer van combinatie Witteveen laten controleren voor een vleugelprobleem, uit de kom. Helaas niets meer aan te doen, als je het terug drukt dan schiet het eigenlijk gelijk weer uit de kom en opereren is niet mogelijk. Sneu voor liefhebber en duif!

Marit is gezellig mee geweest naar Nanne en had nog een leuke discussie over B12 en de werking daar van. Klonk goed, gaan we gebruiken vanaf deze week ;-).

 

Ook bij ons dikke pech met gewonde duiven, een doffer en een duivin uitgeteld door de rover. Onze “Kevin” NL17-272 (vorig jaar 3 x de eerste in de club) heeft een vleugel kwetsuur. Niet heel erg maar je kan het zien aan de manier van vliegen en gisteren is meneer niet naar buiten geweest om te trainen. Verdorie wat zonde! Gelukkig is hij thuis en hebben we het ontdekt, stel je voor dat je het niet ziet en hem in de mand doet. Trea heeft boodschappen gedaan bij de drogist en magnesium tabletten gehaald, deze geven we 5 dagen. Ook vijf dagen rust en dan zien of hij de trainingen weer kan oppakken, afwachten dus.

 

Voor komend weekend staat de eerste midfond op het programma, de duiven gaan naar Chimay. Andere losplaatsen zijn op dit moment erg problematisch, de Belgisch bond geeft moeilijk vergunningen af. En zonder vergunning mag er nu eenmaal niet gelost worden, dat is de afspraak. De lossingcommissie heeft de juiste beslissing genomen, Chimay is een prima losplaats en ligt mooi onder de afdeling. Noord en zuid gaan naar dezelfde losplaats, betekend dat er één trailer minder nodig is om de duiven te vervoeren! Dat scheelt weer een hoop centjes en daar moeten we met elkaar goed op letten.

En zo vallen de puzzelstukjes in elkaar op een positieve manier, “de cirkel is rond” zou je kunnen zeggen.

 

Of onze duiven er klaar voor zijn weet ik niet, ze hebben toch een klein kuurtje gehad en daar ben ik dan weer minder gerust op. Trainen gaat redelijk maar ze eten wel als groten, ik verwacht dat we er energie genoeg in kunnen krijgen. Zoals het nu lijkt gaan er 30 kanshebbers mee richting Chimay. Hopen dat het weer een beetje meewerkt en ons een klein gaatje in de bewolking gunt, zou mooi zijn als we zaterdag kunnen concoursen. Dat hoop ik dit keer niet alleen voor mezelf maar vooral ook voor Trea.. Zondag is het Moederdag en dan zou het héél leuk zijn dat het voor één dagje niet over duiven gaat  ❤

 

Iedereen veel wijsheid voor het in-manden en alvast succes voor de vlucht, geniet van de duiven, ze doen immers hun uiterste best! En voor zondag.. even geen duiven!

 

# op de foto Marit met de duiven bij Nanne Wolff