1. mei, 2019

Het is alweer mei

En het is alweer mei.. Gaat snel hoor! Nu het weer nog een beetje aangenamer en we hebben het gevoel dat we richting de zomer gaan.

Het seizoen is alweer 3 weken aan de gang, ook dat gaat erg snel. Nog één Vitessevlucht en dan staat de eerste midfond al weer op het programma. Voor ons zijn de vluchten tussen de 250 en 450 KM het mooiste, vooral omdat onze duiven daar het beste op presteren.

 

De koningsnacht van afgelopen vrijdag was voor ons iets minder oranje dan ik vooraf had gezegd.. Niet minder gezellig, zeker niet! De koningsnacht heb ik samen met Trea op de bank beleeft ;-). Zaterdagochtend dus fris en fruitig, geen kater of iets wat er op leek. Koningsdag was trouwens wel weer gezellig, doordat de lossing erg laat was (14:00 uur) hadden we alle tijd om de stad in te gaan. Tussen de buien door de vrijmarkt over en met Marit nog wat kleding geshopt, tja het blijven vrouwen.. ook als ze nog maar 15 jaar oud zijn.

Tussen de buien door moesten de duiven ook thuis komen, net op het moment dat de duiven werden verwacht kwam het hemelwater flink uit de lucht vallen. Achteraf kunnen we zeggen dat de duiven er verder geen of nauwelijks hinder van hebben gehad. Ze vielen goed en kwamen zeer regelmatig naar huis, de kleppen konden ook snel dicht, alles weer thuis. We zijn tevreden over de duiven, ze doen het goed. Onze goede duiven zitten mee voorin en de jaarlingen laten voorzichtig zien dat ze het ook kunnen. Helaas zijn er ook een paar waarvan we de verwachtingen al hebben bijgesteld, naar beneden wel te verstaan. Erg jammer maar die gaan het waarschijnlijk niet redden dit jaar.

 

De pubers doen het ook goed, na een moeizame start beleven we nu toch wel plezier aan de jongste groep. De jongen komen nu regelmatig buiten, wat ons hierin opvalt is dat alle jongen ook werkelijk naar buiten gaan als het hok open gaat. Dat is de laatste jaren niet zo geweest, er waren altijd een tiental (minstens) die niet naar buiten gingen. Dit had overigens geen effect op het inzetten op de vluchten.. bijzonder toch. Het verduisteren gaat goed, het ruien gaat hard. Al met al dus ook tevreden over de jongen.

We hebben nog geen plannen gemaakt voor de jonge duiven, kijken hoe het verder gaat.. Denk niet dat we de eerste vlucht gaan halen voor jongen. Keus genoeg gelukkig, ze krijgen hun kilometers vast wel dit jaar.

 

De vliegers waren zondag en maandag erg onrustig, er is ook maar matig getraind. Vooral de duivinnen hadden enorme drang naar de doffers, dit is de eerste keer dat ze dit gedrag vertonen. Om ze toch weer een beetje rustig te krijgen hebben we ze dinsdagmiddag in de mand gedaan voor een trainingsvluchtje, even het gevoel geven van het “ spelletje”. We hebben ze samen gelost op 30 KM, de klok aangezet thuis en die gaf aan dat alle 35 duiven terug waren in 21 minuten.. Lekker snel dus, daarna nog 2 uurtjes bij elkaar. Ik hoop dat ze wat rustiger zijn nu en dat er vanavond weer goed wordt getraind. Voor wat betreft het eten, we geven alleen ‘s morgens extra energie in de vorm van kleinzaad en korrel. Verder de hele week onze standaard vliegvoer, vanaf morgenvroeg (donderdag) gaan we proberen om er zo veel mogelijk energie in te proppen ;-).

Hopen dat het goed uitpakt zaterdag, en lukt het niet helemaal dan proberen we het een week later gewoon weer opnieuw!

 

# Foto, de doffers en duivinnen staan klaar voor een trainingsvluchtje. Ongeveer 30 KM met prachtig duivenweer.