26. apr, 2019

Van Pasen naar Koningsdag

Vrolijk Pasen.. en dat was het inderdaad! Een lang weekend en heerlijk weer, daar wordt je inderdaad vrolijk van. Vooral na een K. week zoals we die hebben beleeft is het wel erg fijn om een paar dagen vrij te zijn en te genieten van de kleine dingen.

 

We hebben ook genoten van onze duiven, de vlucht vanuit Venlo was voor ons een mooie! De aankomsten waren super en al onze beste duiven vlogen in de punten, dat geeft wel een kick hoor ;-) Het zijn toch de duiven waar je op staat te wachten, als ze dan boven het hok zweven is dat extra mooi. Hopen dat er nog een aantal jaarlingen kunnen aansluiten, van drie hebben we wel de nodige verwachtingen.. hopen dat ze die kunnen waarmaken. Zal je zien dat er aan het eind van het seizoen drie heel andere jaarlingen de lijst aanvoeren haha, het blijft een glazenbol.

Door de week kunnen we ook genieten van de vliegers, ze trainen als idioten! Zowel de doffers als de duivinnen trainen bijzonder hard. Ze zijn erg druk op het moment dat er getraind moet worden, tjonge wat een leven zit er in die ADHD diertjes. Eten doen ze goed, alhoewel ik denk dat er meer gegeten mag worden gezien de trainingen. We proberen er zoveel mogelijk in te stoppen, zonder energie geen power.. toch?

 

De jonge garde heeft ongewild ook hun eerste obstakel gehad. Het grote gevaar uit de lucht, niet de havik of de sperwer, ook niet de buizerd maar een hele grote, enge, boze reiger . Vlak over het huis recht op de jonkies af, die lagen lekker in de zon te puberen en hadden niets in de gaten. Totdat.. Pfff alles de lucht in, paniek en chaos. Na een half uurtje waren er nog ruim 40 op de vleugels, het heeft tot de volgende dag geduurd voordat alles terug was. De laatste was er s ’middags weer, met een gebroken pootje. De stakker ligt nu lekker in het stro, in de garage om bij te komen van zijn avontuur. We doen het rustig aan met de jongen en dat bevalt ze denk ik wel goed, ze zien er prima uit. Al met al lopen er nu ongeveer 70, voldoende dachten we zo.

 

De weersvoorspellingen zijn niet echt super helaas, hopen dat er voldoende openingen zijn om verantwoord te lossen. De wind hebben ze mee, dat is met buien dan wel weer gunstig. We zullen zien wat het wordt. Onze duiven zijn er klaar voor, voor zover we dat kunnen beoordelen natuurlijk. Vrijdagnacht gaan we de koningsnacht vieren, dat geeft voor zaterdag altijd een andere kijk op de dingen haha, hopen dat het een klein katertje wordt. De verwachting is dat Trea en ik er een relaxte zaterdag (Koningsdag) gaan hebben. Onze dochters gaan nog wel op de markt proberen om een deel van hun “niet meer te gebruiken spulletjes” te verkopen, de charme van koningsdag.

Leve de koning!!

 

Alvast succes voor zaterdag en geniet van Koningsdag en van de duiven natuurlijk. Hopen dat we terug krijgen wat we er in gestopt hebben, en dat geld voor iedereen.  

 

# foto, pubers hebben altijd honger! De jongen lusten wel wat.