8. apr, 2019

Going to London

Afgelopen weekend de eerste (training) vlucht.. Het kriebelde wel hoor, toch blij dat we bij ons besluit zijn gebleven.

 

Deze ochtend op tijd uit de veren, het hele gezin! Marit uitzwaaien, ze gaat vijf dagen naar Londen. Dat zijn de mooiere schoolreisjes, wij kwamen niet verder dan Schiermonnikoog.. Ook mooi trouwens ;-). Ik hoop dat Marit een fantastische week gaat beleven, lekker genieten en doen wat alle pubers doen.

De werkdag is dus iets korter, pas tegen half tien was ik op m’n werk. Eerst met Trea nog een kop koffie gedronken en toen In alle rust toch even de duiven verzorgd. De week rustig beginnen, mag van mij altijd hoor!

 

Afgelopen weekend was het weer zover, de gang naar het lokaal mocht weer gemaakt worden. Wel even wennen hoor, ik had de tijden nog niet helemaal scherp staan. Het was vrijdag en zaterdag haastje-repje om op tijd te zijn, hoort ook bij de training moet je maar denken. Voor komende week moet het iets beter gepland worden door mezelf. Dan is het toch ook anders, dan hebben we zelf ook duiven mee.

Zaterdag dus geen duiven mee gehad naar Heino, we hebben ze wel zelf getraind.. zo’n 50 km. Los gelaten om precies 14:30 uur, en het weer was niet perfect hoor. Het was niet slecht maar ook lang niet helder genoeg. Maar goed, ik dacht als Heino lost kan ik dat zeker ook. De aankomsten thuis waren prachtig, net een “echte” vlucht. Huts was onze eerste (zoals zo vaak!) en kwam samen over met een doffer van Youri. Daarna kwamen ze vrij regelmatig maar niet met aantallen tegelijk. S ’avonds waren er nog drie lege plekken van de 40, twee doffer en een duivin. Zondagochtendvroeg waren een doffer en de duivin al op tijd weer op appél, de jaarling 18-343 is helaas nog niet terug.

De voorbereidingen voor zaterdag zijn klaar, volgens mij moeten we het hier mee kunnen doen. Hoe het precies wordt zullen we zaterdag weten, altijd lastig in te schatten. We zullen alles in-manden voor Gennep, hopen dat het voor onze duiven een mooie eerste vlucht gaat worden.  

 

Woensdagavond gezellig uit eten met duivenvrienden, en ja inderdaad.. de duivenvriendjes. We gaan gezellig over duiven praten, over het komende seizoen, de vluchten en natuurlijk ga ik ook proberen om de geheimen van deze hard spelende liefhebbers te weten te komen, haha! Ik heb er zin in, in onze individuele sport is het belangrijk dat je sportvrienden om je heen hebt, mensen met de zelfde passie, inzet en gedrevenheid. Duivensport is ieder voor zich en af en toe samen.

 

We gaan ons best doen om de duiven klaar te maken voor de komende vlucht, we verwachten geen wonderen hoor, maar we willen wel graag mee doen. De concurrentie is groot in onze club, dus we moeten echt wel ons best doen.

Deze week doe ik het alleen, volgende week weer samen met Marit.

 

# Deze foto stuurde Trea toen ze zaterdag op de duiven zat te wachten, liefde is... ❤