2. apr, 2019

We kunnen aftellen

We zijn nog lekker even een weekendje weggeweest! Kon nog mooi voordat het duivenspel weer begint. We hebben drie dagen heerlijk genoten, van elkaar en van alle leuke dingen die we hebben beleeft. Helaas is zo’n weekendje zo weer voorbij.. de eerste dagen op het werk heb je nodig om weer een beetje bij te komen ;-)

De lente zet mooi door, nog geen 20 graden maar wel droge en zonnige dagen. Precies goed als je het mij vraagt. Ben ook erg blij dat de klok een uur vooruit is gegaan, wel een uurtje korter weekend maar dat heb ik er wel voor over. Als we nu thuis komen hebben we nog ruim tweeënhalf uur om fatsoenlijk de duiven te verzorgen. Beide hokken kunnen trainen en tussendoor kunnen we rustig eten, ook belangrijk toch. ’s Morgens is het nog wel even aanpassen, als ik om 6:15 uur bij de hokken kom is het natuurlijk nog pikkedonker. Ik doe eerst de kweekhokken en tegen 7:00 uur lukt het om de vliegers te doen (zonder licht ;-)), het is nog een beetje krap maar het lukt.

 

Gisteravond de laatste vergadering van de afdeling gehad, de laatste voor de eerste inkorving. Alles is klaar en geregeld, er is een hoop werk verzet! Petje af voor iedereen die betrokken is geweest bij het een of ander, vakmanschap! Zo kun je het echt wel noemen. Het is natuurlijk nog even afwachten of alles verloopt zoals dat wordt verwacht, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Het nieuwe samenspel DOP is ook een feit heb ik begrepen. Hoeveel verenigingen er uiteindelijk deelnemen weet ik niet precies, je hoort en leest daar verschillende dingen over. Het zal vast een succes worden voor de verenigingen die deelnemen, spelvreugde voor de leden staat voorop!

 

Nog een paar dagen en dan mogen de duiven “op de wagen”. Onze duiven worden een weekje later gespeeld, hier de eerste vlucht vanuit Gennep. Ik had graag mee gedaan op Heino, maar het lukt helaas niet! Het is niet anders, soms moet je keuzes maken.

We zijn wel goed op weg om ze goed aan de start te krijgen. Inmiddels zijn de vliegduiven, doffers en duivinnen, 3 keer op trainingsmissie geweest. En dat ging bijzonder goed! Alle keren voor ons aan thuis.. De eerste keer bleven de domkoppen wel drie kwartier over de hokken flierefluiten en achter elkaar aan te jagen, onervarenheid zullen we maar zeggen. Gisteren voor de derde keer afgericht, vanuit Eext deze keer. Toen we thuis kwamen zaten de dames en heren al in de hokken, op twee hardleerse doffers na. Die namen nog een paar extra minuten. Ach, ze hebben nog even voordat het strak moet.

 

De jongen doen het ook goed, de pubers luieren lekker en genieten van het puberleven. Ze zijn zelfs al een keertje buiten geweest. Heel dapper zijn er al een stuk of 20 op verkenning geweest, ze gaan nog niet elke dag los hoor, af en toe een keer. Zaterdag de nieuwe rennen geplaatst, erg blij mee (en de duifjes ook volgens mij.

# Foto’s van de rennen onder het tabblad duivenplein.

De tweede ronde kan komend weekend gespeend worden, deze jongen komen goed op! Liggen er lekker en tevreden bij ;-). Als het meezit lopen er volgende week tussen de 50 en 60 jongen, een mooi begin. De verduistering gaan we zaterdag starten, noodzakelijk kwaad als je het mij vraagt.

 

Voor komend weekend iedereen succes, het weer lijkt goed te worden! De afstand vanaf Heino is niet al te ver, maar als de duiven niet genoeg zijn afgericht of toch niet helemaal gezond zijn.. Dan is het wel een eind hoor!

 

 

# op de foto Marit die de vliegploeg loslaat voor een trainingsvluchtje