21. mrt, 2019

Een weekje achter op schema,

Excuses voor mijn (ver) late weekstukje op onze site.. Ik ben nog steeds behoorlijk ziek en dan heb je niet veel zin in de 'normale' dingen. Toch maar even proberen om een klein riedeltje te plaatsen.


Het is alweer een week geleden dat de ALV van onze afdeling is geweest, de tijd gaat snel! Wat was het een goeie, mooie, rustige en motiverende vergadering. Complimenten aan het gehele bestuur, maar zeker ook aan de aanwezige verenigingen. Samen hebben we er een positieve vergadering van gemaakt. Ruimte voor discussie was er zeker, begrip alom en de beleidslijn was voor iedereen duidelijk. Gescheiden als het kan en samen waar het moet. 

 
Minder goed nieuws was er vanuit de nieuw op te richten samenspel, de oprichtingsvergadering is afgezegd en het werk van de commissie is per direct neergelegd. Erg jammer! Ik had deze jonge mensen meer respect gegund, onbegrijpelijk dat er bijna geen aanmeldingen waren om de oprichtingsvergadering bij te wonen. 
 
Wat helemaal niet te begrijpen is... deze week een schrijven gehad van het zogenaamde DOP (Delfzijl Oude Pekela), deze twee verenigingen willen alsnog een samenspel gaan vormen bestaande uit 12 verenigingen uit rayon 3 en 4. Ik hoop dat de aangeschreven verenigingen een weloverwogen keuze gaan maken, ik heb mijn keuze in ieder geval al wel gemaakt!
Ik heb nog wel een leuke suggestie voor een nieuwe naam van dit eventuele samenspel.. TJAKKA! Deze naam past precies bij deze positieve initiatiefnemers, ongelofelijk toch. 
 
Met de duiven gaat het de goede kant op, zijn inmiddels een paar keer los geweest. Dat is wel billenknijpen hoor, als een soldaat sta je te kijken of het goed gaat. Niet dat je er iets aan kunt veranderen maar dat is het gevoel! De buks ligt klaar en ik heb ook een gasluchthoorn klaar staan, ik denk dat dit harde geluid wel iets zal afschikken. Het loslaten is nog niet regelmatig hoor, het ziek zijn en het koude weer maakt het er niet leuker op. Hopen dat het vanaf volgende week beter gaat.
 
De duiven zijn vorige week woensdag, na de verplichte enting, gescheiden. De jongen zijn bij de mannen gebleven. Alle jonkies lopen inmiddels op de grond en zullen in het weekend naar hun eigen hok gaan. Dan kunnen we ook aan de doffers beginnen, ander (lichter) voer en de trainingen een beetje intensiveren. Marit gaat vanaf maandag de zorg dragen voor de jongen, daar heeft ze ook wel zin in hoor! De tweede ronde doet het goed, komen mooi op! Geen gepiep en gemor, tevreden klanten zeg maar.
 
 
We lopen een weekje achter op schema, dit zal geen problemen geven hoor, het seizoen is lang genoeg. We gaan rustig door en hopen dat we op het juiste moment klaar zijn, zowel de duiven als de melkers ;-)
 
 
# op de foto onze duivinnen, ze genieten alweer volop van de frisse buitenlucht.