12. mrt, 2019

Duiven gezond, baasje ziek..

Om maar met de deur in huis te vallen.. de duiven zijn gezond! 

Contact gehad met Nanne Wolff, er is uit het mest en bloedmonster niets naar voren gekomen. Gelukkig maar, we kunnen de duiven straks met een gerust gevoel trainen en inzetten voor de vluchten. Wat dan wel weer jammer is, we zullen er nu nooit achter komen wat er aan de hand is met Evialina en het jaarling doffertje. Ik ga ze goed in de gaten houden en als ik het gevoel heb dat het niet gaat dan haal ik beide uit de ploeg, het is niet anders.

 

Ik had zelf ook een beetje mest en bloed achter moeten laten voor controle, sinds afgelopen weekend voel ik me behoorlijk ziek. Zaterdag nog veel gedaan in en om de hokken, heerlijk gewerkt. Maar 's avonds begon het, koud, spierpijn, moe.. Ouderdom!? Volgens Trea en de kinderen wel. Het heeft me in ieder geval goed te pakken, ik ben al twee dagen niet naar m'n werk.

 

Na het bericht van Nanne komt de motivatie toch wel heel snel weer terug, ik heb nu tenminste het gevoel dat we over een paar weekjes weer gaan vliegen met elkaar. Nu alleen het weer nog wat beter en dan is het helemaal prima! 

Qua planning liggen we precies op schema, alles gaat zoals vorig seizoen. (tot nu toe, lekker vertrouwd) Morgen worden de vliegduiven geënt tegen Paramixo en zullen de duivinnen naar hun eigen afdeling gaan, de doffers zorgen verder voor de jongen. 'Normaal' gaan er ook een aantal jongen met de duivinnen mee maar na een aantal gesprekken met goeie liefhebbers is besloten om het nu anders te doen. Het duivinnenhok is schoongeboend, zelfs boven het plafond.. Mooi schoon hoor! De ren is weer keuring op orde en alle spoetnikken zijn ook weer algvrij, een hoop werk maar het ziet er dan wel weer spik & span uit.

Het enige wat niet volgens plan loopt is het trainen van de duiven, ze zijn nog steeds niet los geweest. Het weer is te slecht en hiermee het risico op verliezen te groot. Als de eerste vlucht in het gedrang komt dan is het maar niet anders, ik blijf positief.. iedereen heeft de zelfde weersomstandigheden.

 

Een weekje geleden alweer dat we de voorjaarsvergadering in de vereniging hebben gehad. En wat voor vergadering, prachtig! Er is veel gesproken en ook veel overlegd, de input vanuit de leden is geweldig. Er wordt mee gedacht en mee beslist, de leden maken de vereniging! Iedereen heeft er weer zin in.

Deze week nog twee vergaderingen op het programma, twee? ja zeker, ook de CC heeft weer van zich laten horen. Petje af voor de trekkers van deze kar, het zal niet mee vallen om een en ander goed geregeld te krijgen. Gelukkig zijn het allemaal jonge mensen, veel energie zeg maar.. en dat kan de nieuwe CC wel gebruiken. Vanuit onze club gaan er drie afgevaardigden heen, ben benieuwd. Morgen is (voor mij als bestuurder de eerste) de afdelingsvergadering. Best spannend hoor! We hebben veel vergaderd en met veel verschillende mensen gesproken, volgens ons ligt er voor alles een mooi plan. En natuurlijk zal niet iedereen het overal mee eens zijn, maar als we samen ons doel voor ogen houden gaat het helemaal goed komen. Samen naar GPS 2021! Voor wat betreft onze afdeling.. gescheiden als het kan en samen als het moet 

Dan even heel kort over de NPO ledenraad van afgelopen zaterdag.. Ja beste mensen, er staat nogal wat te veranderen. Voor de één wat minder makkelijk dan voor de ander, maar laten we elkaar vooral de helpende hand toereiken. Laten we het samen doen, alleen samen kunnen we het beter en leuker maken. En ja, er is genoeg om kritisch over te zijn, maar er is nog veel meer om de schouders onder te zetten.

Gisteren hoorde ik een prachtige uitspraak van een oud voorzitter van onze afdeling, een man met een respectabele leeftijd en nog steeds de kracht om mee te willen veranderen in onze sport, 

Alleen dwazen veranderen nooit van mening   En daar sluit ik me graag bij aan!

 

#Foto, binnenkort beginnen de africhtingen weer..