19. feb, 2019

Lente in de winter

Crisis op het werk! Afgelopen zondag is op onverklaarbare wijze een virus verspreid, deze heeft zich heerlijk weten te nestelen in het hele systeem.. gevolg, maandagochtend 8:00 uur alles plat.

De crisis was dusdanig dat zelfs de cyberpolitie is geweest om op te nemen wat er is gebeurt. Ict’ers zijn maandag tot diep in de nacht bezig geweest om alles weer te herstellen. Op zulke moment weet je even weer hoe afhankelijk we zijn van het hele pc gebeuren.

In onze sport is het precies het zelfde, ook hierin zijn we afhankelijk! Van de chipringen, klok en module, antenne, verenigingsgebeuren enz. enz. Maar ook zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Geen semi vrijwilligers (vrijwillig, maar alleen als ik er zelf beter van wordt), maar echte vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om bezig te zijn met onze sport. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. Het is lastig om de één van de ander te onderscheiden, hoe dan ook.. respect voor onze (echte) vrijwilligers!

 

Sinds gisteren weten Trea en ik het zeker, er is een stel haviken bezig om te nestelen in de bomen van onze buren een paar huizen verder op. Al geruime tijd horen we de lokroep van deze Jager, hier hebben we nooit aandacht aan geschonken.. tot gisteren. We waren ‘ineens’ benieuwd wat het voor vogel was die deze geluiden produceert. Trea is nogal handig met internet, in no time hadden we het juiste geluid gevonden. En wat denk je, de Havik. Volgens mij werd ik lijkbleek toen ik hoorde dat het de havik was. Potverdorie!! 10 vierkante kilometer bos verspreid over de gemeente Oldambt en juist in die vier bomen bij ons achter het huis moeten ze gaan broeden.

Laten we er maar niet op vooruitlopen, het is alleen nog maar de lokroep van een opgewonden mannetjes havik, misschien heeft die wel een hazenlip en vinden de vrouwtjes hen niet aantrekkelijk. Soms moet je ook een beetje geluk hebben.

 

We staan sowieso nog niet te trappelen om onze duiven los te laten, dat wordt echt niet eerder dan begin maart. Het mooie weer kriebelt wel natuurlijk, maar het verstand wint in dit geval van het gevoel.

De jongen worden vanaf morgen geboren, tenminste het grootste gros. Hier en daar liggen er al een paar. Er zijn altijd een paar duivinnen eerder met leggen. Marit heeft de eersten inmiddels geringd. De kwekers hebben gisteren allemaal hun eerste ei van de tweede leg gelegd. Precies op schema! Becky en haar moeder hebben nog steeds niet gelegd, maar er is nog wel hoop! Met ons zorgenkindje Evialina gaat het de goede kant op, ze is bij haar doffer weggehaald en in het jonge duivenhok geplaatst. Mooi vind ze het niet maar ze knapt er wel van op. Ik hoop dat ze zo doorgaat zodat we haar eind volgende week weer kunnen koppelen. Kan ze nog 10 dagen broeden voordat ze op weduwschap gaat. Haar vaste partner is geen vliegdoffer, dat scheelt weer.

 

Vorige week bestuursvergadering gehad, genoeg te bespreken! Alv van onze club is gepland.. We hebben als bestuur een aantal voorstellen, ik denk dat er vanuit de leden ook wel het een en ander komt, en zo gaan we samen richting het vliegseizoen!

Halverwege maart Alv van de afdeling, mijn eerste als bestuurslid. Wel even wennen hoor! Ik vind het erg leuk! Dat is het belangrijkste.. We hebben veel contact en er worden de nodige beslissingen genomen. We bouwen samen aan de basis voor de toekomst, GPS2021 / Afdeling 10 N.O.N “gescheiden als het kan, samen als het moet”

 

Volgend weekend 2 & 3 maart de voorjaarsbeurs in Houten, gezellig!

 

# op de foto 18-359, zoon Karma. Prachte doffer, gaan we vast nog veel plezier aan beleven    komend seizoen.