11. feb, 2019

Doffers die zich vervelen,

Het weekend is weer voorbij.. Jammer! Valt echt tegen om weer te moeten werken na een heerlijk weekend. Het is niet dat werken vervelend is ofzo, het is meer dat onze weekenden te leuk zijn.

 

Over een week of acht beginnen de actieve duivenweekenden weer, iedere week een vlucht. Vrijdagavond inmanden, zaterdag de vlucht en ’s avonds de uitslag. Weekenden waar iedere duivenmelker zich op verheugd. Ik ook, maar tot die tijd zijn de weekenden zonder duiven net zo leuk!  

 

 

Op de hokken gaat het prima! Er zijn inmiddels twee eitjes gesneuveld.. Altijd jammer maar je doet er niets aan. Per ongeluk verkeerd vliegen is aan de orde van de dag. Soms denk ik wel dat doffers zich gaan vervelen en dan bewust andere vakken gaan bezoeken. Duivinnen die misvliegen zijn echt in de veronderstelling dat er indringers zijn, niet in de gaten dat ze zelf verkeerd vliegen. Overigens nog geen schade aan de duiven zelf, geen grote vechtpartijen. Gelukkig!

Alles heeft gelegd, behalve onze Becky en haar moeder, twee duivinnen van 10 en 12 jaar! Een mooie lijftijd, maar ik hoop wel dat er nog eitjes komen van deze twee topduivinnen. Ik had de NL07-222 al aan haar zoon (The Boss) gekoppeld, er van uitgaande dat het wel eens het laatste jaar voor haar kan zijn. Met moeder x zoon wil ik de lijn waarborgen op het kweekhok. Becky gaat vandaag voor een korte periode in het jonge duivenhok, hopen dat ze over een maandje wel haar eitje legt.

 

In het vlieghok is Evialina ons zorgenkindje. Evialina is van 2016 en heeft nog nooit geen eitjes gelegd, ze is altijd pleegmoeder. Op dit moment ziet ze er slecht uit, eet amper en voelt niet goed aan, beetje mager en week. Ik heb het een paar dagen aangekeken en vandaag haal ik haar van het vlieghok. Ik zet haar even apart om te zien dat we haar weer in orde krijgen. Als het luk en ze is weer de oude dan mag ze weer terug naar haar doffer. Zoals het nu lijkt gaat ze dus geen jongen grootbrengen. Ik hoop dat ze er door komt, ze is al goed voor twee eerste prijzen en een hand vol andere kopprijzen.

In het vlieghok hebben alle koppels (op Evialina na) netjes hun eitjes gelegd, met veel jong spul is dat altijd maar weer afwachten. Goed teken zal ik maar zeggen! De eitjes van de kwekers zijn gisteren overgelegd naar de vliegers, de kwekers mogen dus voor de tweede leg. We hebben de eitjes niet geschouwd, de duiven zien er prima uit.. geen enkele aanleiding om aan te nemen dat ze niet bevrucht zijn. We gaan uit van het goede ;-)

Na twee weken de duiven weer in bad gehad, en of ze er zin in hadden!?. Ze hebben zeer uitgebreid gebadderd, heerlijk om te zien.

 

Nog drie dagen en februari zit op de helft! Gelukkig maar, tijd voor voorjaar.. We zijn wel toe aan een beetje zon en wat langer daglicht. Met Trea afgesproken dat ik een vrije dag ga nemen met de eerste mooie zonnige dag die gaat komen, de voortuin schreeuwt om aandacht. Ik zal de vooruitzichten in de gaten houden ;-)

 

Niet vergeten he, donderdag is het Valentijnsdag ❤

 

 

# Op de foto stamdoffer Maurice Lazeroms (via gebroeders Boven), vader van 4 verschillende   1e prijswinnaars.