14. jan, 2019

Afdeling 10 N.O.N.

Afgelopen vrijdag is er een grote stap gezet naar een mooie toekomst voor de duivensport  in onze afdeling!

Op een waardige manier en onder groot applaus hebben een drietal bestuursleden van onze afdeling ruimte gemaakt, de deur verder open gezet naar GPS-2021. De afgetreden bestuurders kunnen zich niet vinden in de weg naar de toekomst zoals door het NPO omschreven in GPS-2021. Er is een keurige brief geschreven aan alle leden met uitleg, een duidelijke brief.. Verder niets meer aan toe te voegen.

Vooruit kijken, dat is wat we moeten doen! Het nieuwe bestuur, vanaf nu negen leden, heeft duidelijk aangegeven welke koers ze willen varen. Gezien de reacties tijdens en na afloop van de vergadering, en ook nog daarna per mail en social media, is de overgrote meerderheid het hier mee eens. Alleen maar positieve geluiden, prachtig. We zijn gemotiveerd en we hebben er zin in!

 

Met het nieuwe bestuur is ook het vliegprogramma 2019 ‘gelanceerd’, een mooi, zeer uitgebreid en duifvriendelijk programma. Voor iedere speler genoeg te kiezen! Het is een programma voor specialisatie, kies je vluchten en probeer te knallen. Lukt dat even niet dan zijn er voldoende mogelijkheden om opnieuw ‘in te stromen’, bij zowel oud als jong. Ik denk dat we met elkaar erg blij kunnen zijn met dit vliegprogramma. Gescheiden als het kan en samen waar het moet.

 

Misschien kan deze positiviteit en enthousiasme de weg naar een nieuwe CC makkelijker maken. Niet meer achteruit maar vooruit kijken, jonge mensen in het bestuur, accepteren en elkaars mening respecteren. Transparant zijn en vooral samen! Ik wens de commissie die nu volop bezig is om een en ander uit te zetten, wijsheid, respect en steun.

Het is nog maar 12 weken tot aan de vluchten ;-)

 

In de hokken gaat het prima! Nog een mooie meevaller gehad, of eigenlijk twee.. Doordat we het schemerlamplicht hebben vervangen door daglicht en de dagen wat langer hebben gemaakt, worden de duiven weelderig en de pubers volwassen. Zo ook twee late doffers die vanaf nu als duivin verder gaan.. Bijzonder toch, vanaf de geboorte zie ik ze als doffer en dan nu blijken het toch duivinnen te zijn. Zo zie je maar, je krijgt nooit echt verstand van duiven haha!

Gisteren alles nog even in bad gehad, ze blijven het heerlijk vinden. Met het vochtige weer drogen ze maar moeilijk en dat vind ik dan weer minder leuk. Verder zijn ze volgens mij klaar voor de volgende stap, nog even geduld!

 

Zaterdag een super gezellige nieuwjaarsborrel gehad van onze club, druk bezocht en gezelligheid ten top! Duivensport is ieder voor zich, maar het contact met je duivenvrienden is toch wel heel erg leuk!