3. jan, 2019

2019, nieuwe kansen!

De beste wensen voor 2019! Dat we allemaal gezond mogen blijven, dat is toch wel de mijn grootste wens. Ik wens ook al mijn duivenvrienden en duivenkennissen een goed en sportief seizoen, dat de beste mogen winnen en dat iedereen plezier mag beleven aan onze mooie sport.

 

 

Het is even geleden dat ik hier wat heb geschreven.. Er is geen specifieke reden voor hoor. Gewoon even lekker niets, vakantie zeg maar ;-) Op dit moment genieten we nog van onze vakantie, heerlijk twee weken niets op het programma. Alleen maar leuke dingen! Elvira is twee weekjes bij ons op bezoek, dat maakt onze vakantie extra speciaal. Elvira is onze gastdochter uit Wit Rusland, ze is inmiddels voor de vijfde keer bij ons, het blijft elke keer weer speciaal.

De feestdagen hebben we alweer gehad, gaat toch altijd wel weer snel. Het zijn natuurlijk ook leuke dagen. Kerst is bij ons net als bij de meeste Nederlanders.. Eten, eten en nog eens eten, ik moet haast zwangerschapsverlof aanvragen bij mijn werkgever. Deze week nog hoor en dan is het weer een tijdje vasten. Het gaat net als bij de duiven, we vetten snel aan haha!

 

Op duivengebied speelt er veel, niet op de hokken maar er om heen. Op de hokken is het nog lekker rustig, de duiven genieten nog steeds van hun winterrust. Al moet ik wel zeggen dat er al weer heel wat leven in zit. Op de een of andere manier proberen ze toch aan te geven dat ze klaar zijn voor de koppeling. Deze duurt echter nog drie weekjes, het laatste weekend van januari wordt er hier gekoppeld. We zetten dan alles tegelijk samen, 20 vliegkoppels en 15 kweekparen. Dat wordt even een druk weekend maar de ervaring leert dat na een dag of drie alles weer rustig is op de hokken, daar gaan we nu dan ook maar van uit.

Links en rechts moet er nog wat gesleuteld worden aan de hokken, en de grote schoonmaak moet ook gebeuren. Meestal in de eerste week van de kweek wordt hier alles schoongemaakt. Boven de plafonds, de wanden, de vloeren de ramen.. eigenlijk alles. Zelfs de buitenkant wordt grondig gereinigd, vooral het mos van de pannen en de rennen. Best nog wel een hele klus al met al.

 

De drukte buiten de hokken is vooral de perikelen rondom de afdeling, dat houd me toch wel bezig. Echt perikelen zijn er niet trouwens.. De vacante vacatures die ontstaan zijn binnen het afdelingsbestuur door het tussentijds aftreden van een aantal bestuurders, lijken allemaal weer opgevuld te gaan worden. Er is zelfs een uitbereiding van 7 naar 9 bestuurders. Er is een grote groep enthousiaste mensen die de schouders er onder wil zetten, mensen uit de gehele afdeling die willen samenwerken. Daar krijg ik energie van! Het landelijk vliegprogramma waar we al weken, maanden en misschien zelfs al jaren over praten.. Waar veel energie en tijd in is gestoken, zal een mooie basis zijn voor samenwerking. Eén afdeling, afdeling Noord Oost Nederland. Uiteraard kunnen we niet alles uit het verleden ‘over boord’ gooien, er zijn heel veel goede zaken die we moeten koesteren. Noord en Zuid, gescheiden als het kan en samen als het moet. Ook de samenwerking met afdeling 11 komt stapje voor stapje dichterbij, ook een mooie ontwikkelingen in onze sport. Ik hoop dat het nieuwe afdelingsbestuur veel (eigenlijk alleen maar) positieve steun krijgt van alle leden, we hebben elkaar zo hard nodig.

11 januari is de vergadering, ik heb er vertrouwen in!

 

Eerst nog de kampioenendag, zaterdag as. In Assen. Altijd een leuke, goed georganiseerde dag. Een zeer uitgebreide en gezellige nieuwjaarsreceptie, je komt veel bekenden tegen. Marit doet zelf ook een paar duifjes mee voor de tentoonstelling.. De organisatie doet zo ontzettend veel voor de jeugd, en om dat te waarderen moet eigenlijk de jeugd allemaal een paar duifjes inzenden. Marit is er dus bij!