4. dec, 2018

Het is december

Het gerommel in duivenland komt steeds dichterbij.. vier van de zeven bestuurders van onze afdeling hebben aangegeven tussentijds te zullen aftreden. Hieronder het voortalig dagelijks bestuur. Jammer, erg jammer! Waarom? Omdat het altijd zonde is dat een groep vrijwilligers, die zich naar eer en geweten hebben ingezet, zich niet langer kan vinden met de ingeslagen weg. Of is het juist jammer dat deze groep vrijwilligers niet de ballen heeft om door te gaan, te gaan staan voor veranderingen en samen de afdeling leid naar de toekomst. Hoe dan ook, het is jammer.

We hebben vertrouwen in de toekomst, soms moet het eerst even flink rommelen voordat het beter wordt. Dat we voor een gedwongen bestuurswissel komen te staan bied ook weer kansen.. en wie ze ziet moet ze grijpen!

 

Gelukkig zijn er ook leukere dingen. Afgelopen vrijdag naar Pv de Zwaluw in Muntendam geweest, keuren van ruim 150 duiven. Wat is het daar super gezellig! Leuke mensen met het hart en de tong op de juiste plaats. En wat de duiven betreft, prima kwaliteit! Mooie postduiven, vliegtypes zoals we ze noemen. De prijzen waren goed verdeeld, dat zegt ook wel iets over de kwaliteit in de breedte. Al met al heb ik een bijzonder leuke dag gehad.

As. Zaterdag gaat de reis naar Tweede Exloërmond, één van de grootste verenigingen uit onze afdeling. Ben benieuwd naar de duiven, hard vliegen kunnen ze daar, maar of goed en mooi samen gaan zullen we zaterdag zien. Denk het wel ;-)

 

Op de hokken gaat het prima! De duiven doen het goed. Eten wel wat minder deze dagen, op zich is dat wel logisch maar ik hou er niet zo van. Altijd moeilijk te peilen of het komt van het zachte weer of dat er iets aan mankeert. Het zachte weer zorgt er wel voor dat de geslachten weer interesse in elkaar krijgen, de late doffers die bij de jonge duivinnen verblijven lopen één voor één aan. Zelf het late doffertje van Gerald Ensing heeft al een scharreltje, het beestje is amper 3 maanden oud. Kan nog wat worden haha!  De komende periode zal het rustig blijven op de hokken, niets bijzonders gepland. Hoeft ook niet, de feestdagen komen er aan en daar wil ik van genieten zonder al te veel verplichtingen in en om het duivenhok.

 

Zondag een mooie middag en avond met Trea en de meiden gehad.. ze waren voor het eerst naar een voetbalwedstrijd! Prachtig, wat een beleving. Trea, Marit en Ivon waren zo enthousiast, het zal mij verbazen als dit de laatste keer was dat ze de FC hebben aangemoedigd. Op de terugreis nog lang de Domino’s, weekend goed afgesloten!

 

Zaterdag is onze feestavond / prijsuitreiking, gewoon gezellig. Erg veel zin in!