26. nov, 2018

Duivenweekend

Een echt duivenweekend! Hartstikke leuk, ik heb er van genoten. Maar nu, op maandagochtend, denk ik toch.. had ik nog maar een dagje weekend.

De dagen gaan erg snel als je het druk hebt, nauwelijks tijd om er van te genieten. Gisteren tentoonstelling van onze club, een zeer geslaagde dag! Mooie duiven, prijswinnaars verdeeld, mooie opkomst van leden en gasten, al met al een sportieve ochtend en een gezellige middag. Om half acht in de ochtend begonnen met van alles en nog wat en ’s avond om acht uur weer thuis ;-).

We hadden zelf 4 duiven mee, 3 doffers en een duivin. Helaas geen jonge duiven kunnen vinden die ook maar enigszins in de buurt komen van voldoende punten. Geeft niet, als je maar mee doet! Totaal waren er 123 duiven ingebracht, voldoende deelname dus. Onze duiven hebben goed gescoord, 1x 92,25 pnt (4e prijs), 2x 92 punten en 1x 91,75 punten. Dik tevreden.

Samen met Marit de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de tentoonstelling.

 

Afgelopen dagen weinig in de hokken geweest, ook geen regelmaat in de verzorging. Dat is voor de duiven niet zo heel erg maar voor mezelf wel, ik ben er niet zo goed in. Alles op z’n tijd, dan voel ik me het best. De verzorging van de pleegduiven is klaar, onze duivenvriend is weer voldoende hersteld om het zelf te doen. En ik kan me voorstellen dat je na vier weken revalideren wel weer zin hebt in het verzorgen van je duiven. Mooi dat het zo kon, we hebben het met plezier gedaan!

 

Afgelopen zaterdag naar de Luchtbode in Assen geweest, viertallenshow van de vereniging. Wat een leuke, gezellige verenging!  De liefhebbers die ik daar mocht ontmoeten waren gedreven, fanatiek en vooral verenigingsmensen. Veel werk wordt er gedaan door zulke vrijwilligers, klasse! Dat ze daar in Assen verstand van duiven hebben was ook al snel duidelijk, mooie en goed gebouwde duiven. Een handje vol liefhebbers hebben het echt in de vingers, dat zie je terug als de uitslag bekend is. In dit geval was het geen handje vol maar één liefhebber, alle prijzen die er te winnen waren (6 eerste prijzen) waren voor deze liefhebber. In een kort gesprekje met deze liefhebber vertelde hij dat hij altijd in de sierduiven had ‘gezeten’, waarschijnlijk daardoor toch iets meer gevoel met de show.

Vrijdag as. Gaat de reis naar Muntendam. Daar ben ik vaker geweest en deze club staat garant voor een leuke dag, daar kan ik me nu al op verheugen!

 

Verder niet te veel duivendingen op het programma, lekker veel tijd voor het gezin, ook daar kan ik me op verheugen!