19. nov, 2018

Tienerstress

De rust voor Marit is weer een beetje terug! 2 weken lang weinig slaap, geen regelmaat, veel suiker en veel (tiener) stress. Kortom.. Tentamens! Het valt niet mee als je 15 jaar bent en er zoveel van je wordt verwacht, als tiener heb je minimaal 18 uur slaap of rust nodig, aldus Marit. Haha, ze heeft het goed doorstaan, de cijfers die bekend zijn gemaakt tot dusver zijn prima. Super trots op haar. Deze week mag ze een weekje stage lopen, dit doet ze bij haar docent wiskunde. Weer een leuke ervaring voor haar, al denkt ze daar zelf soms iets anders over.

Gelukkig is er genoeg leuks buiten school en ook buiten werk, stel je voor?! Gisteren zijn we bezig geweest op Marit haar kamer, ze wou graag een ander kleurtje en een beetje meer gezelligheid. Volgens mij is het gelukt!

 

Zaterdag privé duiven gekeurd, zo af en toe doen we dat. Gewoon omdat het leuk is en je met duiven bezig bent. En afgelopen zaterdag was het super gezellig. De duiven stonden klaar in manden, in de woonkamer.. Palletkachel er bij aan, kopje koffie er bij. Super gewoon! De kwaliteit van de duiven was ook bijzonder fraai, er zat nauwelijks een duif bij die onder de maat scoorde. Tuurlijk waren er ook geen 20 stuks met 100% score maar dat hoeft ook niet. Al met al een geslaagde ochtend.

’s Middags ook maar een groot aantal van onze eigen duiven door de handen laten gaan, en ook dat viel me niet tegen. De jonge duiven zitten nog midden in hun ruiproces maar al wat al is geruid ziet er prima uit. Geen of in ieder geval heel weinig foute pennen of tekeningen in de veren. Ze moeten nog even maar het gaat goed, we maken ons geen zorgen. Ook bij de oude duiven, ondanks het zware seizoen en iedere week in de mand, geen verkeerde pennen. Het ziet er allemaal erg goed uit. Voor wat het waard is zijn we goed te spreken over de duiven.

 

Er zijn nog een 6-tal late jongen aanwezig die niet zijn uit gewent. Deze late duiven komen uit onze beste vliegkoppels.. uit oa. Karma, Favoriete duivin, uit de ouders van Evialina en uit de 15-989. We weten nog niet precies wat we hier mee willen, in eerste instantie wou ik deze jongen reserveren om te schenken.. Maar ze zijn gewoon te mooi om weg te doen voor pak ‘m beet € 20,-. Helaas wordt er tegenwoordig niet veel meer betaald voor bonnen of late jongen die geschonken zijn. Ruimte genoeg om ze lekker te laten uitgroeien, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst 🤩

 

Voor komend weekend staat er weer voldoende duivenplezier op de agenda, zaterdag mag ik keuren in Assen en zondag tentoonstelling van onze eigen club. Leuk, leuk, leuk!