13. nov, 2018

Terug van weggeweest

Op de foto de 14-053 ' OMA', klasse vliegduif die regelmatig de eerste piep liet klinken.  Ze mag vanaf komend jaar haar kwaliteit doorgeven en zorgen voor voldoende opvolgers, ze wordt gekoppeld aan de 13-346 van de gebroeders Boven

 

  

Zondag rond de middag zit er een duif op het hok, op het nieuwe jonge duivenhok. Vreemd.. Toch maar even kijken. Aan het herkenningsring te zien moet het een jong van ons zijn. Het nieuwe hok is natuurlijk wat onwennig en het duurt ook minstens een uur voordat de duif binnen is. Het is inderdaad een jonge duivin van ons, na 8 weken weer terug in Kloosterhold.

Hoe is het mogelijk he, waar blijft zo’n duif al die tijd. Eén ding is zeker, ze heeft het niet slecht gehad de afgelopen weken. Mooi rond en al bijna door de rui.. Jammer dat het zo gaat, een belletje is toch een kleine moeite. En als men deze duif graag wil behouden dan kan er toch om gevraagd worden, dan is er in ieder geval meer respect dan nu. Uiteindelijk is er maar één echt de dupe, de duif zelf. Deze niet hoor, deze mag blijven. Ik heb altijd wel respect voor zulke duiven, ze komt uit onze Saffierdoffer en heeft dus een prima afkomst. Een extra duivin is nooit weg!

 

 

Op eigen hok gaat het prima, inmiddels 10 dagen aan het kuren tegen paratyfus. Nog 2 of 3 dagen te gaan, daarna nog een paar dagen Belgasol en dan hebben we  deze verplichting (voor onszelf) ook weer gehad. We voeren half rui half vlieg van Matador, en dat bevalt goed. Twee keer per week een bus snoep en hennepzaad in de bakken en twee keer per week een flinke scheut olie over het voer. Dagelijks verzorging is vanaf 18:00 uur en dan ongeveer een uurtje, de lichten gaan om 19:30 uur uit. In de ochtend komen we niet meer op de hokken. Alleen op zaterdag om een bad te geven.

Ik denk dat we nog een weekje de pleeg duiven moeten verzorgen, als we daar mee klaar zijn kunnen we onze eigen duiven drie kwartier eerder verzorgen en dus ook de lichten drie kwartier eerder uit doen.

 

Het is goed vertoeven op de hokken, we zijn er graag. De duiven doen het goed en het is er lekker behaaglijk. In tegenstelling tot veel liefhebbers zijn we nog niet bezig met de voorbereidingen voor de komende kweekperiode, We gaan de komende tijd nog maar lekker van de rust genieten.

 

Rust in het duivenhok, hoe anders is dat met alles er om heen. Van N.P.O. tot aan verenigingen, overal is het moeilijk op dit moment. Laten we in ieder geval de schouders er onder zetten en niet de hakken in het zand. Laat de schreeuwers ook een keer luister en in plaats van onbezonnen schreeuwen ook eens iets zinnigs zeggen.. Genoeg te doen dus!

 

Wij gaan op zoek naar twee duivinnen voor in het kweekhok, genoeg aanbod.. alleen de juiste eruit halen is een hele klus.