15. okt, 2018

Jeugdhonk

Ons nieuw onderkomen voor de jonge duiven is klaar! Hard gewerkt, gelukkig met hulp (dank daarvoor jongens!) maar het resultaat is prachtig.

 

Het hok is verdeeld in 3 afdelingen en een halletje. Links de afdeling voor de jonge doffers, deze is voorzien van 24 jaloeziebakken en 8 losse zitplaatsen. Daarnaast de afdeling voor de jonge duivinnen, dit hok heeft 40 zitplaatsen. Afdeling rechts naast het halletje is voor 12 koppels verliefde tieners.. in dit hok zitten 12 nestvakken.

Ruimte genoeg voor de jeugd, maar dat wil niet zeggen dat we alles vol stoppen met duiven. Absoluut niet!

 

Voorlopig laten we het hok nog even leeg.. We waren van plan om de duivinnen gelijk te plaatsen op het nieuwe hok, maar op dit moment vertoeven de dames heerlijk relaxed in de kweekcel. Dat gaat zo goed dat we het eerst even zo laten. Als de grote rui is geweest en de duiven zijn gekuurd tegen Paratyfus, pas dan gaan we verhuizen.

Ik moet zeggen dat de sfeer op de hokken super is, als je de hokken binnen stapt dan voelt het heerlijk, lekker warm, gezellig, licht en rustig ;-) Afgelopen weekend was het ook wel buitengewoon heerlijk weer, niet alleen voor de duiven maar ook voor ons. We hebben genoten!

 

Onder het tabblad duivenplein staan een aantal foto’s van ons nieuwe tienerverblijf.