10. okt, 2018

Duivensport in oktober

De gezellige dagen komen er weer aan! November en december zijn de gezelligste maanden van het jaar. Vroeg donker, dus korte dagen en lange avonden.. Niet veel werk om huis, heerlijk!

De eerste bijeenkomst is al weer geweest, ruim een week na de eerste vlucht. Gisteravond was er door onze afdeling een avond georganiseerd waarin de W.O.W.D. aan het woord was. Er is uitleg gegeven over de werkzaamheden van deze club enthousiaste mensen, waar ze voor staan en wat ze allemaal hebben onderzocht. Met name dat laatste was zeer interessant! Ik heb met veel plezier en aandacht geluisterd naar wat er is verteld. Zeer geslaagde avond, goed werk van de afdeling!

2 jongen uit topkweker Tears van Gerald Ensing

 

NB. Kijk eens op de site van de W.O.W.D. www. wowd.nl Zeer de moeite waard.

 

Zaterdag as. Zijn er verschillende activiteiten gepland, jammer dat het allemaal op dezelfde datum is. Onderlinge afstemming was prettig geweest, alhoewel ik wel begrijp dat niet alles is af te stemmen natuurlijk. We hebben onze jaarlijkse vergadering van de groep van keurmeesters, de wel bekende Habru-dag wordt voor de 9e keer gehouden en de sectie-ledenvergaderingen staan gepland. Keuze genoeg dacht ik zo.. Ben heel benieuwd hoeveel leden de moeite nemen om naar Arnhem te rijden voor het bijwonen van de sectievergaderingen.

Er is nóg een werkgroep in het leven geroepen, de werkgroep “eerlijk spel”. Deze werkgroep bestaat uit 3 leden van de Secties en 1 lid van het platform (Jong). Deze werkgroep gaat onderzoeken hoe we een eerlijk spel kunnen spelen in de breedste zin van het woord. Ik denk persoonlijk dat de eerste focus volledig op inkorfbeperking zal liggen. Dat is namelijk het heetste hangijzer op dit moment. Gisteren werd ons ook wel duidelijk gemaakt dat de duivensport misschien wel de minst eerlijke sport is die bestaat.

 

Het nieuwe hok staat! Prachtig, wat een mooi hok. Afgelopen zaterdag eerst de ren afgebroken en daarna gelijk begonnen met het nieuwe hok. Alles ging voorspoedig, kan ook haast niet anders, vakmensen en super mooie omstandigheden. Uiteindelijk was het zondag halverwege de middag dat de pannen er op lagen, klaar! Maandag is de schilder begonnen en die zorgt er voor dat het hok aan het eind van de week helemaal in de juiste kleur is geverfd, stahlblau (RAL5011). We kunnen met de inrichting beginnen, het mooie werk ;-). We plaatsen twee voorhangrennen en de spoetnik van de ren, uiteindelijk willen we nieuwe (grotere) rennen plaatsen maar dat komt in het voorjaar. Als het hok helemaal klaar is zal ik een aantal foto’s plaatsen.

 

Zaterdag een leuke dag gepland met vrienden, zin in! De mooie dagen komen er aan.