5. okt, 2018

Winterklaar..

De duivenverkoopsite hebben het druk, ongelofelijk wat worden er veel duiven te koop aangeboden. Er is een wildgroei aan verkoopsites, begrijpelijk met de bedragen waarvoor de duiven worden verkocht. Wij kopen ook redelijk wat duiven bij, dat is leuk en ook belangrijk volgens ons. Stilstaan is achteruit gaan, toch? Of juist niet.. Hoe dan ook, gezond verstand gebruiken en af en toe een duifje aanschaffen is niet verkeerd.   

 

De hele week staat al in het teken van de komende rustperiode, voor je van de rust kan genieten moet er nog wel het een en ander gebeuren. De selectie is geweest, de ploeg voor 2019 is “bekend”. Er zijn 21 koppels vliegduiven, in principe één koppel te veel maar met de roofvogels in het voorjaar.. Pfff! Er zijn nog 10 koppels (bewezen) kweekduiven (kwekelingen zoals Trea ze noemt ;-)) en een 10-tal late jongen die ook op de kweekhokken worden geplaats. De laatste late jong is afgelopen zondag gehaald bij Garald Ensing, een jong uit de 1e NPO Sezanne 2018 x 1e Afdeling Tongeren 2018.

Al met al verblijven er 72 duiven op de hokken!

 

Morgen beginnen we met het afbreken van de ren en het plaatsen van het nieuwe hok. De ren gaat naar Vlagtwedde, René Dalmolen maakt er een kweek-ren van. Het beloofd mooi weer te worden dus we kunnen op tijd beginnen. Ik hoop dat we het hok wind en waterdicht krijgen aan het eind van de dag, dan kunnen we daarna rustig door gaan met afwerken en inrichten. We hoeven ons niet te haasten maar willen het wel graag klaar hebben natuurlijk ;-). We hebben goede hulp, een top timmerman die al heel wat duivenhokken heeft geplaats / gebouwd.

 

Van de week de jonge doffers verhuist naar de vlieghokken en de duivinnen naar de cel in de garage. Ging allemaal prima! Totaal niet onwennig of aan het plafond, ik had het gevoel dat ze het wel goed vonden. Alle hokken voorzien van erwtenstro, lekker makkelijk voor de melker maar vooral ook een gezellige en warme sfeer in de hokken. De rennen staan dag en nacht open, één keer per dag voeren en de rest van de aandacht, echt rust!

 

Er zijn al weer heel wat meldingen omtrent diefstallen. Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die dieren stelen?! Het verdriet wat je liefhebbers aandoet als hun favoriete duiven verdwenen zijn, onbegrijpelijk! Dieven, lafaards! De handen moeten er spontaan afvallen. Het is toch niet zo moeilijk, wat van een ander is blijf je van af.  

 

Het eerste weekend zonder duivenvlucht.. geniet er van!