12. sep, 2018

Hieper de piep Hoera!

Wat kunnen we het druk hebben.. pfff! Gelukkig wel met leuke dingen. Afgelopen maandag mijn verjaardag gevierd en morgen vieren we dat Marit alweer 15 jaar wordt. De combinatie kan weer 2 jaar ervaring bijschrijven. Zondag mocht Marit shoppen voor haar verjaardag, en dat heeft ze zeker gedaan.. 🤪

 

 

 

 

 

 

 

 

Bladvullers domineren sectorvlucht Quiévrain, sector 4 van zaterdag 8-9-2018

Ik hoop dat de schreeuwers op social media nu eens wat meer respect tonen voor de liefhebbers van afdeling 10 Noord Oost Nederland rayon 1 t/m 4. Dat zijn namelijk geen bladvullers maar liefhebbers die er alles aan doen om wekelijks goed te presteren, gemotiveerd en vooral erg positief zijn. Sectorwinnaars van harte gefeliciteerd, klasse prestatie!   

 

Nog 3 weekjes en dan is het vliegseizoen 2018 klaar, rust in en rond de hokken. Gelijk na de laatste vlucht gaan we het nieuwe hok plaatsen, vervolgens gaan we de jongen selecteren (oude en kwekers zijn al geselecteerd) en dan gaan de kleppen dicht en het licht uit. We gaan dan over naar één keer per dag verzorgen, dus ook één keer per dag voeren! Dat doen we al jaren en het bevalt prima. Doordat we werken en naar school gaan zijn we afhankelijk van de lampen, en die willen we alleen in de namiddag aan hebben. We zorgen voor minimaal 14 uur nacht (donker), om goed door de rui te komen is dit erg belangrijk.

 

Op dit moment lichten we nog bij, de jongen blijven hierdoor goed in de veren. Ook het nestspel help mee natuurlijk. We voeren vanaf deze week weer volle bak, de jongen hebben het nodig! Er zijn nu twee vluchten geweest en het spelletje weten ze inmiddels, het vallen en naar binnen lopen moet nu geen issue meer zijn. Het grote voordeel van volle bak voeren is dat de jongen voldoende reserves hebben om wat extra kilometers te maken.. Ook als ze misvliegen of zelfs tot zondag nodig hebben om thuis te komen hebben ze voldoende. En daar gaat het nu wel om, alles weer thuis krijgen.

We hebben een mooie groep jongen die al aardig volwassen is, ze doen het goed! Ik moet wel zeggen dat het trainen niet meer zo lang en hard gaat als een paar weken geleden. Wel begrijpelijk, ze trainen vanaf 17:30 uur en dan begint toch al de duisternis zich te melden. Het is ook het grote nadeel van nestspel, als ze op nest zitten willen ze slechter trainen. Deze week ook geen lapvluchtje, geen tijd voor helaas. Ik verwacht niet dat we dat zaterdag gaan merken, de voorspellingen zijn Zuidwest en dan is het loterij. Een beetje motivatie en een beetje (veel) geluk.

 

Vrijdag gaan we weer met vertrouwen in-manden, deze keer gaat de reis naar Weert, 231 km enkele reis terug naar Heiligerlee. Zoals het nu lijkt kan alles mee en zullen er dus 45 duiven op de inkorflijst staan. Tot nu zijn er 3 jonkies achter gebleven, valt mee maar toch jammer.

 

Voor donderdag en vrijdag veel wijsheid voor het in-manden, Morlincourt is niet naast de deur.. Maar als de duiven gezond zijn en in goeden doen, genieten! Veel succes alvast, voor iedereen.