6. sep, 2018

Mooie reacties

 

Wat is onze sport toch mooi.. We hebben sportief gezien een super goed jaar met afgelopen weekend de beste uitslag van 2018, daar doe je het voor en dat is de motivatie. Maar wat het extra glans geeft zijn de reacties van vrienden en bekenden, dat is in één woord geweldig! Bedankt daarvoor.

 

 

Sinds deze week is alles weer ‘normaal’ in huize Jager, de vakantie is nu echt afgelopen en de kinderen mogen ook weer naar school. Een beetje onwennig nog maar dat gaat vast goed komen. Als werkende of schoolgaande liefhebber kom je steeds meer in de knoei met de tijd.. de dagen worden steeds korter en dat maakt het trainen en africhten ook steeds lastiger. Vanmorgen om 6:45 uur de jongen nog even los, dat zal zo’n beetje de laatste keer zijn geweest dat ze ’s morgens kunnen trainen. We moeten om 8:oo uur werken 🤨, het is niet anders.

Komend weekend lekker druk! Zaterdag feest in het dorp, met overdag de run (EK marathon 100 KM) en voor de liefhebbers een estafette van 10 x 10 KM. Ik ben geen hardloper dus aan mij niet besteed, maar onze jongste zoon loopt wel mee en dat is natuurlijk bijzonder mooi. Er zijn de hele dag feestelijkheden waar we zeker de nodige drankjes zullen krijgen.. en we sluiten de dag af met een gezellige feestavond in de plaatselijke kroeg. We hebben er erg veel zin in!

Uiteraard zullen we alle tijd en aandacht besteden aan de jonge duiven als die terug komen van de vlucht.

 

Op de hokken gaat het goed, alle duiven zijn in goeden doen. De kwekers worden alweer glad en genieten van de rust. Lekker de hele dag in de ren, zonnetje af en toe een drup regen.. De vliegers brengen allemaal keurig hun jong groot, en wat worden de jongen mooi om deze tijd van het jaar. De jongen liggen met volle kroppen te glimmen in de vakken, een prachtig gezicht. We hebben deze week toch één jong verwijderd, kon niet helemaal mee komen.. helaas!

De jonge garde heeft hun eerste echte vlucht gehad, erg spannend maar het is goed gegaan. 48 stuks zijn de baan op geweest, en op 1 na is alles keurig op tijd terug gekomen. De uitslag was meer dan geweldig, zie tabblad Uitslagen.

We zijn ze weer aan het voorbereiden op zaterdag, dan mogen ze hun best doen vanuit Gennep, ongeveer 175 KM tot aan Heiligerlee. Het weer lijkt goed, alleen de wind is niet zo als ik had gehoopt. Zuid west 4?! Dat wordt de Waddenzee en weer terug, maar dat geld niet alleen voor onze duiven. Gistermiddag nog een kort trainingsvluchtje van ruim 25 KM gegeven. De grote koppel zat al in de hokken toen we de auto op de inrit parkeerde, er waren nog 8 onderweg.. Die hebben er ook wel even over gedaan om terug te komen. Blijft toch raar he? Wat zou de route zijn van deze achterblijvers, waarom zijn ze een paar uur na de rest pas terug? 

 

Morgenavond gaan we in-maden, er gaan zo rond de 45 junioren mee. Een mooi koppeltje, hopen dat ze zich net zo goed voelen als afgelopen week. En als dat niet zo is dan is het ook prima, als ze maar wel een beetje op tijd terug komen, en dan het liefst ook allemaal terug komen!

Voor wat betreft de op één na laatste jonge duivenvlucht, de kansen voor afdeling 10 (rayon 1 – 4) zijn vele malen groter dan de vorige (sector) vlucht. Er is een goede kans dat een liefhebber uit Noord de hoofdprijs pakt zaterdag, en dat zou super zijn! Voor de liefhebber op de eerste plaats natuurlijk maar ook voor de sectorvluchten in het algemeen. Vorige week Friesland en deze week Noord Groningen, zou mooi zijn toch..