29. aug, 2018

We mogen weer!

Social media en duivensport gaan niet samen.. of toch wel? We kunnen er al niet meer zonder, moeten we ook niet meer willen. Het is in de duivensport net als bij alle andere hobby’s en bezigheden, zoveel mensen zoveel wensen ;-) Alleen wel jammer dat het respect soms ver te zoeken is. Niet alleen in de duivensport natuurlijk, maar dat jeukt mij wel het meest ))))

 

Afgelopen zaterdag ons nieuwe hok opgehaald! Het is een fabriekshok dus het demonteren ging makkelijk. Wel veel werk maar niet moeilijk, een groot bouwpakket. We hebben alle onderdelen in de garage, we hoeven ons dus geen zorgen maken dat het Hollandse weer invloed zal hebben en schade gaat aanbrengen. We gaan gelijk na de vluchten aan de slag, eerst de ren afbreken en dan het nieuwe hok plaatsen. Hopen dat we het afgerond hebben in het tweede weekend van oktober. Tot dan hebben we mooi even de tijd om een en ander voor te bereiden, misschien al wel een aantal schotten in de grondverf zetten. Het hok is nu wit en moet uiteindelijk blauw worden.. We hebben er zin in!!

 

Op de hokken gaat het prima! De jongen die bij de vliegers liggen doen het erg goed, komen mooi op en liggen te glimmen in de schalen. (er zijn nog een paar beschikbaar.. je mag gerust contact opnemen ;-)) De vliegers zijn nog niet weer los geweest, als het lukt mogen ze het komend weekend even weer de vleugels strekken. Lekker een paar uurtjes spelen en genieten van hun vakantie.

De pubers doen het ook goed, alles uit het boekje zou ik haast zeggen. Zelfs het trainen gaat lekker. Dagelijks knallen ze een uurtje rond de hokken en zo af en toe trekken ze zelfs nog even weg. Inmiddels zitten er 14 koppels op eitjes.. of het ideaal is weet ik niet maar ik laat ze maar lekker zitten. Ik wil er ook geen legkippen van maken. En het is ook een mooi gezicht hoor, overal zitten paartjes te broeden of gezellig bij elkaar. Het is super knus in het hok! Afgelopen zondag de laatste africhting gehad en ze waren allemaal thuis voordat wij terug waren. Ze lijken klaar voor zaterdag, zo spannend is het niet hoor maar ik wil wel graag het gevoel hebben dat ze terug komen. Ook al is het maar ruim 100 km.

Alles gaat de mand in, 48 stuks. Een mooi ploegje jonge duiven. Ik verwacht dat er veel duiven worden ingezet deze eerste natourvlucht, gezien de aantallen die ingezet worden op de vluchten voor de jongen. De voorspellingen lijken goed, mooi droog en zonnig weer. Over de windrichting zijn de deskundigen het op dit moment nog niet eens, op 3 verschillende sites ook 3 verschillende richtingen, van Zuid tot Noord Oost.. en dat verschilt nogal haha!

 

We zullen zien, voor de natour duifjes zal het niet veel uitmaken, voor de jongen die gelost gaan worden in Quiévrain voor de eerste sectorvlucht wel degelijk. Hoe dan ook, we gaan er van genieten! Iedereen veel wijsheid met de keuze Deventer of Quiévrain, en natuurlijk alvast heel veel succes voor komende zaterdag!