24. aug, 2018

Moderne duivensport

Moderne duivensport de toekomst? De meeste liefhebbers zijn eigenlijk al bezig met moderne duivensport, bewust of onbewust..

 

Deze week iets nieuws in duivenland, lossen op vrijdag! Hoe modern zijn we.. Ik denk dat het een goede ontwikkeling is, en wat ik vooral goed vind is dat er besturen zijn die dit aandurven. Die er over nadenken en de beslissing durven nemen. En zeker is het voor een groep liefhebbers even schakelen, en zeker zijn er werkende liefhebbers. Er zijn altijd redenen waarom we iets niet zouden gaan doen, maar het is juist de kunst om samen te bedenken hoe we het wel kunnen doen. Als we allemaal maar het zelfde doel hebben, het welzijn van onze duiven en de sportiviteit van het spel.

Vandaag worden de duiven van afdeling 8 en afdeling 11 dus gelost, op vrijdag! Ik hoop dat het een mooi concours gaat worden, dan hebben we weer een agendapunt voor de komende vergaderingen.

 

Een lekker biertje, blokje kaas en worst, gedreven liefhebbers en een beetje over duiven praten. Meer heb je niet nodig voor een gezellige avond! Afgelopen woensdagavond was zo’n avond, gastheer René had het goed voor elkaar. We zijn begonnen met buischuit en muisjes, Frans is voor de tweede keer trotse vader geworden van een dochter. Veel gesproken over duiven en alles wat daar bij hoort.. of juist niet bij hoort. Geweldig om de mening te horen van jonge en gedreven liefhebbers. Ook leuk om te horen wat er zoal speelt in andere verenigingen, wat liefhebbers bezig houdt en waar de gesprekken over gaan. Kortom, een geslaagde avond!

 

Deze week twee aanvragen gehad om te komen keuren, helaas één af moeten zeggen. Twee keuringen op een dag lukt niet! De winterperiode is ook wel weer leuk hoor, tenminste het duivengedeelte. Lekker rustig en makkelijk qua verzorging, geen druk en stress omtrent wekelijkse wedvluchten. Gezondheid is meestal prima in orde en er worden veel leuke evenementen georganiseerd. Tentoonstellingen zijn prachtig! Gewoon gezellig contact met andere liefhebbers, over duiven praten, hier en daar een bonnetje kopen en de spanning omtrent de uitslag. Wat ook leuk is, vaak komen er mensen op bezoek die in de zomerperiode iets minder enthousiast zijn.

Vanaf 1 oktober zal ik wekelijks een stukje schrijven omtrent het keuren. Ik zal proberen uitleg te geven omtrent het reglement en waar een standaard duif aan moet voldoen. Ik zal tips geven en vooral aangeven wat je wel en of juist niet moet doen als je een duif naar de tentoonstelling brengt. Ieder onderdeel van het keuringslabel zal aan bod komen. Hopen dat we met z’n allen enthousiast worden en deel gaan nemen aan onze clubtentoonstellingen. En als we dan mee doen, hoop ik dat de tips en tricks goed waren en dit terug zien in de resultaten

 

Morgen slecht weer voorspeld, jammer! Misschien dat het mee valt en dat er toch gelost kan worden. Hoe dan ook, ik wens iedereen veel wijsheid met het inzetten van de jonge duiven en uiteraard heel veel succes!