20. aug, 2018

Terug naar het gewone leven

Op de foto TEARS, wat een kwaliteit!

 

De vakantie weer voorbij! Jammer.. jazeker is dat jammer. Veel vrije tijd verveeld nooit voor een duivenmelker. En lekker thuis bij je gezin verveeld al helemaal niet! Maar ritme en regelmaat is ook wel weer fijn, als alles weer z’n gangetje gaat hoor je mij niet klagen hoor. Ik ben een gelukkig man ;-)

Afgelopen zaterdag hebben we de vakantie afgesloten met een leuk feestje, errug gezellig! Met een aantal vrienden gebarbecued, en later op de avond onze muzikale skills getest. Gelukkig voor de buren houden we dit soort feestjes maar een paar keer per jaar, en dat moet kunnen toch.

 

Vrijdagochtend op de koffie geweest bij de fondkampioen van onze afdeling, Gerald Ensing. Wat zijn duiven dit jaar hebben gepresteerd is fenomenaal!  Ook op de kortere vluchten hoor, maar vooral op de dagfond zit er geen maat op. Met een hok vol jaarlingen het hele programma afwerken en dan eindigen als kampioen op de fond.. Wie heeft ze beter?

Stamdoffer TEARS loopt als een rode draad door zijn stam, in (bijna) alle topvliegers komt deze stamdoffer voor in de stamboom. Als voorbeeld CATOOTJE, NL16-4786237, 1e NPO Sens, 6e NPO Tilburg. 6e NPO Nanteuil en verder nog een handvol top noteringen! Ik heb de vlieg en kweekduiven in handen mogen houden, echt kwaliteit!

Gelukkig hoefde ik niet met lege handen naar huis (zoals Trea vooraf al had voorspeld 😉) We hebben een jong gekocht uit TEARS! Een prachtige blauwband witpen doffer. Dit jong is een volle broer van CATOOTJE, Gerald heeft dit koppel speciaal weer op elkaar gezet. We hebben nog twee jongen uit de vliegers gereserveerd, de eitjes waren net gelegd. Als alles goed gaat komt er ook een jong uit de 1e NPO Sezanne naar Heiligerlee.

 

Op de hokken gaat het goed! De eitjes bij de vliegers zijn uitgekomen, 1 jong per koppel. Het bevorderd het ruien enorm, de duiven ‘vallen’ behoorlijk kaal. Het is al niet meer te doen om ze te laten vliegen. De kwekers zitten op volledige rust, die hebben de ergste rui al achter de rug. Rust en regelmaat, wekelijks in bad en af en toe even verwennen met allerhand. De jonge duiven doen het goed! Trainen behoorlijk en luisteren prima. Je kunt al bijna niet meer spreken van jonge duiven, ze zijn al flink volwassen aan het worden.

Afgelopen week de jongen twee keer afgericht, 15 en 25 KM. Beide keren prima verlopen! Gaandeweg de dag komen er vaak nog een aantal terug, ook al denk ik dat de groep compleet is. Tellen is niet te doen, daarvoor zit er te veel lawaai in ;-). Voor nu zijn alle 48 tieners nog aanwezig. Hopen dat we ze deze week nog twee keer kunnen lappen, tot 40 KM max. En dan volgende week rust om ze 1 september in te manden voor de 1e natourvlucht.