16. aug, 2018

Vooruit kijken

Op de foto drie vreemde duiven.. Er zijn veel jonge duiven die zoekende zijn, de omstandigheden zijn zwaar. Alleen een beetje voer en water helpt vaak niet, 3 dagen rust en all inclusive, en uiteraard een belletje naar de liefhebber. 

 

Rust in duivenland.. Het seizoen van de oude duiven zit er op en het lijkt wel of daarmee het hele duivensportgebeuren twee stapjes terug doet. Het fanatieke is er een beetje van af, in het algemeen merk ik dat. In de club, van liefhebbers in de buurt en ook op sites van bekende liefhebbers is het allemaal wat 'tammer'. 

 

Wij zijn ook meer bezig met 2019 dan met nu, dat komt natuurlijk ook doordat we even niet deelnemen aan de vluchten. Nog twee weekjes dan gaan we nog even, vanaf 1 september en dan 5 vluchten. In verband met het uitvallen van een vlucht voor het reguliere jonge duivenprogramma, is de rest van het programma met één week opgeschoven. Persoonlijk vind ik het jammer maar ik begrijp het wel! Er is inmiddels genoeg gezegd en geschreven over de besluiten, acties en communicatie omtrent de vluchten en het warme weer. Wij hebben daar uiteraard ook een mening over, hopen dat we in de wintermaanden voldoende gelegenheid krijgen om een en ander bespreekbaar te maken.

Zoals gezegd zijn we al volop bezig met 2019! Het nieuwe hok komt volgende week onze kant op, uit elkaar om tijdelijk in de garage te kunnen stallen. 1 Oktober gaan we het opzetten. Er is de nodige versterking aangeschaft, de eerste kunnen inmiddels gehaald worden. T.z.t. zal ik hier meer over vertellen, het is om te watertanden.. Haha, we zijn er gewoon erg blij mee! Het idee om een afdeling voor de eendaagse fond in te richten krijgt steeds meer vorm, ook iets voor 2019!

 

Het eerste gesprek omtrent een nieuw te vormen CC is ook geweest, ook iets voor 2019?! Ik weet niet wat ik er van moet zeggen. Ik heb links en recht met collega liefhebbers gesproken en hierover van gedachten gewisseld. Het lijkt er op dat er een aantal goedwillende mensen met de juiste motivatie de kar proberen te trekken, lof voor de deze mensen! Maar het heeft mij persoonlijk nog niet overtuigd, helaas! Ik krijg de bittere smaak van het afgelopen voorjaar maar niet weggespoeld.

 

De jonge duiven doen het prima! Trainen als volwassenen en eten als groten, om over de hormonen maar te zwijgen. We zijn weer begonnen met africhten, stap voor stap richting 1 september. We gaan twee keer per week een lapvluchtje doen, lijkt ons voldoende om ze goed aan de start te krijgen. We doen het niet voor de vroege prijzen hoor, dat is op de natour niet aan de orde. Ze moeten zo goed mogelijk af komen, daar gaat het om. De meeste jongen zullen blijven, mits ze gezond en fit weer thuis komen. Uiteraard is er een selectie, maar die is anders dan met de oude duiven.

 

Succes de komende vlucht!