9. aug, 2018

Vakantie!

We zijn terug! Onze vakantie zit er op maar wat hebben we genoten. Lanzarote is een prachtig eiland, veel te zien en te beleven. Er is van alles te ondernemen en je kunt er ook heel veel niets doen. En vooral van dat laatste hebben we erg veel gebruik gemaakt 😉 Zeker hebben we ook het eiland verkend, en zeker hebben we geshopt (hoe kan het ook anders met drie vrouwen..)). Maar vakantie is voor ons vooral van en met elkaar genieten, familietijd!

We hebben nog anderhalve week voordat we weer aan het werk gaan, dus we kunnen nog even blijven genieten.

 

 

Onze duiven zijn super goed verzorgd door ‘buurman Flip’, dat doen we al jaren zo, ik verzorg de duiven bij zijn afwezigheid en andersom. In november krijgt buurman een nieuwe knie, dat is een zware operatie en zal een aantal weken revalidatie zijn. Wij verzorgen dat zijn duiven en zorgen dat ze niets te kort komen. Mooi dat het zo kan.

 

Tijdens de uren aan het zwembad heb ik de nodige verhalen gelezen in het spoor der kampioenen, verhalen die ik thuis amper lees of die ik bewust heb bewaard voor de vakantie. Mooi om te lezen hoe grote kampioenen maar vooral ook kleine kampioenen met hun sport bezig zijn. Er leiden veel wegen naar Rome en er zijn inderdaad ook veel manieren om kampioen te worden. En voor iedereen die geen kampioen kan worden, want dat is vaak voor maar een paar liefhebbers weg gelegd, zijn er ruim 20 weken om een super uitslag neer te zetten. Want laten we eerlijk zijn, een eerste vliegen in de club is toch al een prachtige prestatie.

 

Een paar rake uitspraken gelezen van grote kampioenen, dat maakt het verschil tussen een krabber en een kampioen..

Uitspraak van Bas Verkerk; (te) veel duivenmelkers laten zich negatief uit op social media (oa. facebook), wij doen dat niet.. wij besteden deze tijd aan onze duiven.

 

Vooral ook het nieuwe voeren, waar veel over wordt geschreven, heb ik met veel interesse gelezen. Wij hebben dit jaar ook zo proberen te voeren. Na wat ik heb gelezen en onze eigen bevindingen, is er nog veel te verbeteren op gebied van volle bak voeren. Mooi iets om deze winter over na te denken en iets om met andere liefhebbers van gedachten over te wisselen.

 

De wekker weer gezet?! 6:15 uur opstaan.. De jongen en de ouden hebben hun eerste trainingen er weer op zitten, ik moet zeggen dat ze er zin in hadden. Vooral de jongen hebben ruim de tijd genomen om hun vleugels te strekken. Alles is weer in bad geweest en heeft de nodige aandacht gehad, thuis zijn is toch ook wel weer fijn!