2. aug, 2018

Duivensport, ontspanning..

We moeten elkaar wat gunnen.. zonder gunnen, geven en nemen komen we er niet. Ik denk dat we al heel ver komen als we ons alleen bezig houden met de zaken die onszelf aangaan, niet te veel naar de buurman kijken.

 

Ik las het weekriedeltje van van der Stouwe-Douna en daar kan ik me goed in vinden. Het is leuk om de verhalen en gedachten van andere liefhebbers te lezen, weten wat er speelt en wat anderen van bepaalde zaken vinden. Vaak is het alleen maar leuk, soms is het leerzaam maar af en toe zet het je ook aan het denken. Nou probeer ik altijd positief te blijven en onze sport ook zo uit te dragen, maar zo heel af en toe vraag ik me wel eens af of er niet iets leukers is dan duivensport?! Ik bedoel dan niet de duiven en het plezier van deze gevederde vrienden, maar vooral het gezeik er om heen. Lees maar eens tien verhaaltjes op facebook en je begrijpt wat ik bedoel.

 

Afgelopen weekend geen vlucht voor onze jonge duiven, absoluut de juiste beslissing! Als je het mij vraagt, maar ook daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk. Ik ben benieuwd of er komend weekend gevlogen gaat worden met de jonge garde. Wordt er alleen aan de duiven gedacht of zijn er andere “zwaar wegende” factoren die moeten gaan beslissen? Ik denk het laatste (en hoop natuurlijk het eerste). We zullen moeten afwachten, de communicatie in deze is niet zo vlot. Voor de oude duiven staat Sens op het programma, hopen op een mooie afsluiter!

Update: op het moment van schrijven (woensdag 23:00 uur) komt het bericht dat de laatste fondvlucht op een kortere afstand zal worden gelost, Sezanne. En de jonge duivenvlucht vanuit Deventer vooralsnog doorgaat, de ophaaltijden worden met 2 uur opgeschoven. Helaas nog geen enkele berichtgeving omtrent het vervolg van het vliegprogramma.

 

Onze duiven zitten heerlijk in de relax modus, broeden nu een dag of vier en vertoeven de hele dag in de rennen. Alhoewel ze met het warme weer toch liever binnen zitten, snap ik ook wel weer. Twee keer per week in bad en verder niet al te veel poespas. De rui is flink begonnen en dat is een goed teken.. Zo hier en daar zien we toch wel een werkpen, ook bij duiven waarvan we dachten dat ze het niet zo moeilijk hebben gehad. De jonge duiven houden de boel mooi compleet, het verduisteren en bijlichten geven het gewenste effect. In ieder geval voor het dek, de pennen is een ander verhaal. Het bijlichten gaat nog even door, we gaan ervan uit dat er gevlogen wordt tot eind september.

 

Afgelopen zaterdag een gezellige barbecue gehad van onze vereniging, het was super! We hebben genoten van het goede eten en de goede sfeer, heerlijk om er helemaal tussen te zijn. De gezelligheid vind je in je club! Dat geld zekers voor de club waar wij lid van mogen zijn. Foto’s staan ook op de site www.trouweduif0138.nl (even een beetje reclame, moet kunnen toch 😉)

 

 

Geniet van het mooie weer de komende dagen. Ik wens iedereen veel wijsheid omtrent het in-manden van zijn of haar jonge duiven, observeer je duiven en probeer de juiste keuzes te maken.. ook dat is duivensport!