25. jul, 2018

Afzien en genieten,

De jonge duiven dagelijks om 6:00 uur los voor de nodige training en ontspanning, de rest van de dag is het zonnen en vooral rustig aan doen. 

 

Wat was het afzien de laatste dagen, niet voor mij hoor, voor de jonge duiven die deelnamen aan de eerste vlucht van dit seizoen.. en de oude duiven waarvan verwacht wordt dat ze in een rechte lijn naar huis vliegen, ook al is de afstand 800 km?! Wat hebben we in het begin van dit seizoen gediscussieerd en ruzie gemaakt, de vluchten Bourges en Chateauroux hebben gezorgd voor een enorme kloof tussen verenigingen en liefhebbers (helaas). Ieder zijn of haar mening hoor, en ook ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid omtrent het wel of niet in-manden op deze vluchten. Maar een beetje hypocriet is het allemaal wel, een man en man en een woord een woord. Jammer dat de duiven hierin de dupe zijn, want ik weet zeker dat er goeie duiven zijn achter gebleven van Chateauroux, en dat hadden ze niet verdiend!

Helaas ook veel negatieve geluiden over verliezen en laatkomers bij de jonge duiven. Echte laatkomers kunnen ook gezien worden als verloren denk ik, ik betwijfel of ze ooit weer 100% worden.

 

Als ik naar onze jonge duiven kijk en eerlijk ben dan mogen we van geluk spreken. Als de Coli niet was doorgebroken dan had ik gewoon in-gemand, met een beetje onder de leden waren de verliezen bij ons dan ook groot geweest. Het was geen wijsheid hoor, maar gewoon geluk! Ik hoop oprecht dat de komende weken beter gaan worden, de jonge garde verdiend het ook om goed opgeleerd te worden.

Bij ons is de gezondheid weer prima in orde, eten als groten en de hormonen voeren de boventoon. Verliefde stelletjes en vechtende mannen, een en al actie in de ren. Trainen gaat ook prima, zelfs het uitvliegen gaat goed. Op een 5-tal na zit de groep binnen een minuut in de lucht. Dat is het hele jaar nog niet zo geweest. Vanmorgen om zes uur de kleppen los en om half acht was de groep weer thuis. Heerlijk!!

 

De oude duiven zitten gekoppeld sinds afgelopen vrijdag, na de selectie zijn er nog elf koppels. (Één meer dan ik had gepland). De eerste eitjes zullen er wel zo zijn, meestal gaat dat erg snel. Wat ook snel gaat is het stoten van de pennen?! We hebben het licht uitgedaan en gelijk is het raak, soms met twee tegelijk. Ze hoeven niets meer dus het maakt niet uit, lekker rusten en genieten van de (na) zomer. Ze brengen allemaal één jonkie groot en nog een legsel die ze dood mogen broeden.

 

Genoeg te beleven in en om het hok, zelfs als er even geen wedvluchten zijn. Ik moet wel zeggen dat het even lekker is, iets minder regelmaat en iets makkelijker verzorgen.. Over twee weekjes gaan we er weer voor, klaar maken voor 25-8 as. Dan zullen de jongen wel mee moeten.

 

Zaterdag de jaarlijkse barbecue van de club, super gezellig! Of er zaterdag wel of geen vlucht is (in verband met het warme weer) we gaan barbecueën. We zijn lid van een gezellige club (de gezelligste club ;-)), serieus als het serieus moet zijn en verder zo veel mogelijk lachen en plezier maken. Met elkaar.. ook dat is duivensport!