13. jul, 2018

Toch nog pech bij de jonkies

Pfff wat een week, de slechtste van dit jaar! Deze hele week is sterk beïnvloed door het wel en wee van onze jonge duiven. Hebben we de ploeg het hele jaar gezond kunnen houden en kregen we de complimenten van duivendokter Wolff.. Hoe anders is het nu, helaas. Afgelopen weekend volop bezig geweest met africhten, drie dagen achter elkaar tot 25 km. Dat ging allemaal goed, tenminste zo leek het. Zondagavond had ik al het gevoel dat ze het zwaar hadden, hoort er bij dacht ik nog, maar maandagochtend was wel duidelijk hoe zwaar. De bevreesde coli had toegeslagen. Gelukkig geen verdere complicaties maar wel echt ziek hoor, potverdikkie zeg, ik heb het wel even lastig gehad.

Nu is het vrijdag en lijkt het weer een beetje de goede kant op te gaan, Samen met Trea (mijn steun en toeverlaat in moeilijke tijden, ook als het om de duiven gaat) voeren we de jonkies iedere 2 uur een klein beetje voer.. Ik hoop dat ze in het weekend weer opgeknapt zijn.

 

Met de oude duiven gaat het prima hoor maar de zin is even helemaal weg, we hebben wel ons best gedaan natuurlijk maar het is toch anders. Vanavond gaan we 10 duiven meegeven voor Quievrain, zes dames en vier heren. Het lijkt goed weer te worden, ondanks dat de losplaats zeer westelijk is verwachten we een goed verloop. We hebben gisteravond alle hokken open gezet en de heleboel samen laten trainen.. naja echt trainen was het natuurlijk niet. Dolle pret was het! Na een uurtje buiten mochten ze nog 2 uurtjes samen zijn, in de vakken zonder schaal. Na het scheiden gevoerd en ik moet zeggen dat er goed gegeten is, heel goed zelfs! Vanmorgen ook weer goed, ik heb zelfs de Hennep weer moeten aanvullen.

 

Volgende week worden de oude duiven weer gekoppeld, even uitrekenen wanneer precies. Rekening houden met de vakantie natuurlijk, niet te veel werk voor onze tijdelijke verzorger. In eerste instantie blijven er tien koppels in het vlieghok, de rest is uitgeselecteerd. Alle koppels brengen één jonkie groot en mogen nog een keer ‘dood’ broeden. Hopen dat de rui dan goed op gang komt, denk het wel!

 

Vanavond een lekker biertje drinken, niet te veel meer aan de afgelopen dagen denken en weer vooruit kijken. Positief blijven ook al is dat niet altijd makkelijk. We hebben vertrouwen in onze duiven, ook in de jonkies, het zal vast weer goed komen!

 

Voor morgen alvast succes, geniet van het mooie weer en vooral van de aankomsten.. de duiven doen weer hun best om zo snel mogelijk thuis te komen.