6. jul, 2018

Poes, vriendin van onze duiven

Met Evelina gaat het gelukkig weer wat beter! Ze is nog niet helemaal het dametje maar ziet er elke dag een beetje beter uit. Ze heeft de tijd, voor dit jaar is het klaar en mag ze rusten. Ze heeft 10 prijzen gevlogen van de 12 keer zetten en is afgevlagd als beste Vitesse duif.

 

De jongen zijn inmiddels een paar keer gelapt, tot nog toe gaat het prima! Geen verliezen en stress.. Het trainen gaat goed alleen het uitvliegen is een drama, ze willen het hok amper uit. Wat daar de reden van is? Maar wat vaker in de mand en dan los laten, is ook een goede manier van leren. Afgelopen maandag met een mand vol naar Nanne Wolff geweest, prima in orde! Niet te veel aan sleutelen was de uitkomst, staan er prima op. Altijd mooi als je een bevestiging krijgt dat je goed op weg bent en de duiven gezond zijn. Het is natuurlijk allemaal heel beperkt maar toch. We gaan gewoon verder met africhten en voor je het weet zitten ze in de grote wagen.

 

De selectie bij de oude duiven is begonnen, chipringen zijn verwijderd en de kruisjes zijn gezet. Het is altijd jammer dat er duiven zijn waar je op voorhand veel van had verwacht en het er dan toch niet uitkomt. Met onze 16-076 hebben we vorig jaar de gok genomen, ondanks dat ze maar één prijs had gevlogen hebben we haar aangehouden. Gewoon omdat we vertrouwen in haar hadden.. Gelukkig maar want nu is ze één van onze vaandeldragers die bijna nog niet gemist heeft. Zo kan het dus ook! Op dit moment zitten er geen twijfelgevallen bij, het is ons wel duidelijk wat blijft en wat ruimte gaat maken. Maar eerst nog 2 vluchten afwerken ;-) Wie weet.

 

Vanavond in manden voor de 6e midfondvlucht, Rethel.. Quievrain.. Nee toch maar Chimay! De afdeling maakt er ook wat van soms. Dat ze de duiven korter bij willen lossen kan ik nog wel begrijpen (had van mij niet gehoeven) maar dat ze dan van Rethel naar Quivrain gaan slaat de plank flink mis natuurlijk. Maar goed, gelukkig op tijd ingezien en toch naar Chimay. Prima losplaats, recht onder de afdeling. We gaan er voor! We manden tussen de 15 en 20 atleten in vanavond, kijken of ze er klaar voor zijn. Ik moet zeggen dat de doffers enorm goed getraind hebben, de duivinnen wat minder. De omstandigheden worden goed, kan dus een mooie vlucht worden. De doffers voor het eerst de hele week ook ’s morgen getraind, zal ook wel invloed hebben. Ik hoop dat het iets beter gaat dan afgelopen week, we houden vertrouwen! Om te motiveren laten we de duiven voor het korven een half uurtje samen, verder geen poespas.

 

Voor morgen alvast succes en veel plezier met de aankomsten. Ook voor de fondmannen, Bourges en Dax.. Prachtig!