28. jun, 2018

De laatste dagen van juni

De zomer is weer terug, heerlijk!! Lekker genieten van de zon en al het moois wat de zomer met zich mee brengt.

Het grote voordeel als het zomerse temperaturen vind ik vooral het relaxte, je doet alleen maar het nodige en verder niet al te veel. En dat bevalt me wel eerlijk gezegd.

 

Op het werk heb ik het deze week extra druk, ik doe de logistiek binnen ons bedrijf en deze week staat de halfjaar inventarisatie gepland. Betekend voor mij 2 dagen tot na 22:00 uur werken, even wat drukker dus. Ik kan het goed plannen thuis, het is niet anders.. werken gaat voor.

 

Vanmorgen in alle vroegte, (7:30 uur) met de vliegers richting Gieten gereden. Even een korte training voor de mannen en vrouwen. Toen ik weer thuis was zaten de geliefden allemaal knus bij elkaar in hun vakken. Een uurtje zijn ze bij elkaar geweest, daarna volle bak voer en hup de rennen in.. genieten van de zon! Dit scheelt me vanavond want dan werk ik ook langer, is de verzorging in 10 minuutjes gedaan ;-).

 

Het africhten van de jonge garde is ook begonnen, ze zijn er klaar voor. Het is een mooie koppel die goed luistert en doet wat jonge duiven horen te doen. Het verduisteren is niet helemaal goed gegaan volgens mij, er zijn te veel die met pennen gooien zijn gestart. Ook dat is niet anders! Zaterdag wordt er begonnen met bijlichten en maandag staat een bezoekje bij onze duivendokter Nanne Wolff gepland. Er gaat deze keer ook een mandje jongen mee voor volledig onderzoek, ben benieuwd.

 

Voor de vliegers staan er nog drie midfond-vluchten op het programma, ik hoop dat het nog drie mooie vluchten worden. In m’n hoofd ben ik alweer bezig met volgend jaar, we houden een mooie groep oude duiven over. De prestaties zijn erg goed en de percentages hoog, wordt moeilijk selecteren. Er gaan vier verhuizen naar het kweekhok, die hebben hun plek meer dan verdiend. We verwachten ongeveer de helft van de ploeg aan te vullen met jonge duiven. Misschien moeten we ook wel een ploegje duivinnen gaan houden voor de dagfond, plannen genoeg!

 

 We gaan een 20-tal atleten inzetten zaterdag. De omstandigheden lijken goed, zonnig met Noord Oosten wind. Ik denk dat de duiven wel te maken krijgen met snel oplopende temperaturen, toch maar wel voldoende energie mee geven. Ze lijken voldoende fit maar je weet nooit wat er in de koppies afspeelt, dat moet ook in orde zijn. Lukt het even niet dan moet er genoeg energie in zitten om een uurtje langer onderweg te zijn.

 

Voor zaterdag alvast succes! Geniet van het mooie weer en van de duiven, ze doen echt weer hun best om zo snel mogelijk thuis te komen!