22. jun, 2018

Op de kalender is het zomer maar dat is dan ook het enige..

 

felle rakkers zijn het, baas in eigen bak! Soms gaat het er net iets te fanatiek aan toe, dan hebben ze wel een weekje nodig om weer bij te komen. Hier ging het trouwens om twee broers, broederliefde zullen we het maar noemen. 

 

 

De afgelopen week op de automatische piloot de duiven verzorgt, alles standaard zoals we dat altijd doen. Vaste tijden en geen poespas! De duivinnen hadden maar weinig zin in trainen, ik denk dat ze hooguit een kwartiertje in de lucht hangen. Ze zien er trouwens wel erg goed uit, lekker straks en levendig. De hele week is er drang om naar het dofferhok te gaan, zal wel komen omdat het einde nadert en dat ze al 14 weken op weduwschap staan. De doffers daar in tegen trainen wel goed. Ze komen af en toe even op het hok om te vechten en gaan dan weer voor de volgende rondjes. Mooi om te zien, als weduwnaars trainen is het echt genieten.

 

Deze week maar extra vet en olie er in proberen te krijgen, niet voor de afstand hoor.. dat is voor onze duiven maar 285 km dit weekend. Ik vind het aardig koud en dan wordt er veel energie verbruikt om goed op temperatuur te blijven. Net als bij mensen, wij eten ook anders als het koud is. Gisteravond hebben de dames en heren goed gegeten! Na de training heb ik ze niet gevoerd, pas na een uurtje heb ik de bakken volgedaan. En ondanks dat ze de hele dag door kunnen eten hadden ze goed trek, de pinda’s en hennep gaan als eerste.

 

Marit doet de jongen en dat gaat prima! Elke dag even los voor de dagelijkse beweging, af en toe in bad en verder niets. Precies zoals tieners dat doen.. daarom voelt Marit het ook zo goed aan denk ik, haha ;-) He africhten kan beginnen en dat gaan we ook doen vandaag of morgen. Kleine stukjes maar wel zo vaak mogelijk, dat past ook beter in ons schema met werken en school.

 

Vanavond gaan 20 duiven in-gemand worden voor Tongeren, 282 km terug naar Heiligerlee. Moeten ze wel in een rechte lijn komen natuurlijk.. De laatste Vitesse vlucht van dit seizoen. We staan er goed voor en hopen dat dit morgen nog steeds zo is, het zijn duiven dus je weet het maar nooit. Ik zal de eindstanden hier vermelden!  We gaan niets extra’s doen om te motiveren, ik denk dat ze het spelletje al wel goed door hebben. Het weer beloofd goed te worden morgen, in ieder geval voor de Vitesse, voor de fond is het maar weer afwachten natuurlijk. De afstand is ook 300 km verder, dat is nogal wat! Knappe prestatie van de fondmannen.

 

Vanmiddag met Trea naar het reisbureau, we gaan onze zomervakantie boeken. Als duivenmelker hik je daar best wel een beetje tegen aan, maar als man en vader niet hoor.. ik verheug me er echt op! 2 weken zon, zee, strand en het spoor der kampioenen (die ben ik nu aan het opsparen..)

Voor morgen succes! En geniet vooral van de aankomsten, de duiven doen weer hun best.