15. jun, 2018

Vaderdag

Vaderdag, voor de één een feestdag en voor de ander een verplichting.. Ik heb vier prachtige kinderen, dus ja, een feestdag in huize Jager. En gelukkig lijkt het weer goed te zijn morgen, dus geen duiven op zondag. (en dat is al wel eens anders geweest)

 

 

 

We hebben een rustige week gehad, niet veel bijzonders voor wat betreft de verzorging van de duiven. We hebben niets extra’s gedaan, wel de dagen iets in elkaar geschoven omdat we een dag eerder in-manden. Of het allemaal ook zo werkt weet ik niet, maar je moet toch wat. Als de duiven ongevraagd een nacht extra mand krijgen (bij uitgestelde lossingen) dan zijn de resultaten aan de Oude hornweg meestal niet al te best, daar moeten we eerlijk in zijn. En waar dat dan aan ligt weet ik niet, andere liefhebbers rekenen ook niet op deze extra nacht in de mand en daar vallen de duiven dan wel goed.

De jonge garde doet het goed! Ze hebben nauwelijks hinder gehad van de PMV enting, gelukkig maar. Er is goed getraind en de eetlust is zoals het hoort bij tieners, erg groot. Zaterdag worden ze nog geënt met het kwastje, hopen dat de pokken dan ook dit jaar wegblijven. En dan kunnen we beginnen met opleren. Kleine stukjes maar wel zo vaak mogelijk achter elkaar. Het liefst ook op verschillende momenten van de dag, daar leren ze ook van volgens mij. Met vijf weekjes is het al zo ver, dan gaan ze de wagen in en is het op eigen vleugels staan.

 

Dinsdag een gezellige avond gehad met twee zeer gedreven jonge melkers. Onder het genot van een speciaal biertje lekker gekletst over van alles en nog wat, vooral over duiven natuurlijk. Vraag en antwoord op een eerlijke en open manier, kan het nog mooier? Alleen al door te praten met enthousiaste liefhebbers wordt de motivatiebatterij weer een beetje meer opgeladen.

 

Gisteravond 18 sporters in-gemand voor Morlincourt, 11 vrouwen en 7 mannen. We hebben een tiental laten zitten deze keer. En dat hebben we gedaan omdat we alleen onze beste duiven ingezet hebben, duiven die de afgelopen weken niet gepresteerd hebben zullen dat zaterdag op 490 km ook niet gaan doen. We hebben ook de 14-399 en de 14-396 laten zitten, en dit zijn wel de betere duiven hoor! Het zijn de ouders van Evelina en die gaan naar het kweekhok. Waarschijnlijk zaterdag nog één keer op de Vitesse en dan mogen ze genieten en hun best gaan doen als kweekstel. De vliegers die we in-gemand hebben zagen er prima uit, voor wat het waard is natuurlijk. Inkorven ging trouwens prima, lekker vlot en zonder problemen. Nog gezellig een biertje gedronken en uitvoerig de werking van Viagra besproken hahaha, het was gezellig 🤪

 

Het nadeel van donderdag in-manden is een dag extra buikpijn, spanningen! Ik kan er niets aan doen, ook dat is duivensport zullen we maar zeggen.