7. jun, 2018

Een andere zaterdag

De helft van onze combinatie was zeer tevreden met de uitgestelde lossing van Quievrain.. Nu zijn we een dagje eerder gaan shoppen! En eerlijk is eerlijk, ik heb ook een plezierige zaterdag gehad! Winkelen is niet altijd mijn ding maar met 3 enthousiaste meiden op pad is echt heel leuk. (en vermoeiend 😉)

Zondag zijn ze met z’ drieën nog weer naar de stad geweest, shoppen deel twee zeg maar. Deze keer hoefde ik niet mee en kon ik rustig de duiven thuis verwelkomen. De vlucht was verder niet bijzonder qua resultaat, gelukkig alles weer gezond en wel terug. Opvallend dat de duiven erg veel dorst hadden, sommige zaten er echt even doorheen. Een kort verslag van de vlucht staat op tabblad Uitslagen.  

 

Een druk weekje tot nu toe.. Gisteren was op duivengebied echt een top dag! Druk maar leuk. Gisterochtend eerst de jongen ingeënt PMV, om 8:30 uur alles weer netjes terug in de hokken. Vervolgens de oude duiven in de mand voor een africhting. Gezien de snel oplopende temperaturen zijn we 40 Km gaan rijden, precies genoeg dacht ik. En dat hebben de duiven ook gedacht want toen we terug waren zaten ze allemaal knus in de bakken. We hebben ze precies een uur samen gelaten, loon naar werken haha! Om 11:30 uur in de auto naar Brummen, gezellige middag melken met grote liefhebbers. We hebben de kwekers van Nick Aaldering weer terug gebracht, deze worden de komende tijd geselecteerd op afstamming, bouw en kweekresultaten. Nick is een man met een duidelijke visie, hij weet precies waar hij heen wil met de duiven. Kosten nog moeite worden gespaard, de enthousiasme en gedrevenheid is ongekend. Prachtig, wat een sportman!

 

De temperaturen zijn heerlijk opgelopen en het is weer zomer, ik hou der van! Voor onze duiven is het misschien iets te maar dat is niet anders, daar zit iedereen mee. Voor komend weekend gaan we 25 inzetten op Gennep, een kort vluchtje van 178 km. Voor de duiven wel even goed denk ik, het blijft zwaar tot nu toe. Ik denk dat er vanavond weer niet veel duiven ingezet worden op de dagfond.. Erg jammer voor de echt fondliefhebbers, echt jammer!

 

Alvast een weekje vooruit kijken.. Volgende week is de sectorvlucht Morlincourt, gemiddeld 490 km en in-manden op donderdag. De eerste gezamenlijke lossing Noord en Zuid, een serieuze midfondvlucht dus. Maar eerst kijken of er voldoende energie in zit voor komend weekend!

 

Voor het inzetten veel wijsheid en voor de aankomsten veel plezier! Hopen dat we  kunnen genieten van onze duiven en dat het niet al te zwaar wordt, met name voor de fondduiven.