29. mei, 2018

De laatste week van mei

Gisteren op bezoek geweest bij Nanne Wolff, 6 duiven laten controleren en een aantal vragen gesteld. De duiven waren prima in orde, de mest ook. Gelukkig maar ;-) Nog een aantal tips gekregen waar ik hopelijk mee vooruit kan. Nanne is zeer deskundig en een prof in zijn vakgebied, en nog een prachtig mens ook.

 

De perikelen rond het samenspel CC-OG zijn geweest, we berusten er in dat we geen samenspel meer vliegen zoals we dat jaren hebben gedaan. Jammer?, ja natuurlijk! Maar het is zo als het is. Binnen de vereniging beleven we veel plezier aan onze hobby en binnen het rayon is er niets veranderd, alleen de jaarlijkse feestavond krijgt een andere invulling. Zoals gezegd is het klaar en kijken we vooruit..

Helaas zijn er nog wel een aantal mensen (buiten onze verenging!) die er in blijven ‘hangen’ en vinden dat ze hier wekelijks hun mening over moeten geven. Er worden regelmatig mails gestuurd, met of zonder afzender, waarvan de inhoud kant nog wal raakt. Waar ze de energie vandaan halen om hier maar steeds mee door te gaan is mij een raadsel, ik ben liever met leuke en positieve zaken bezig. Nou ben ik altijd zeer geïnteresseerd in de mening van een ander, vooral als het om duiven of duivensport gaat. Daar leer je van, en het is vaak nog leuk ook. Maar de mening van iemand die het verschil tussen een papagaai en een postduif niet kent… Sorry, daar zit ik niet op te wachten.

 

Maar laten we het leuk houden, ik wil vooral niet negatief doen. Het is de mooiste periode van het jaar, de mooie vluchten komen er aan! De overnachtspelers kunnen ook van start, vanavond wordt er ingemand voor de eerste vlucht van dit seizoen. Ik ben zelf niet zo van de lange afstanden maar vind het wel een prachtige vorm van duivensport. Ik volg het ook van de eerst gemelde tot de laatste en heb veel bewondering voor deze liefhebbers en hun duiven.

 

De vlucht vanuit Weert van afgelopen zaterdag was voor ons super, we vliegen voor de 3e keer dit seizoen een eerste! Een kort verslag staat onder tabblad Uitslagen.

 

We gaan er weer voor deze week, we proberen er voldoende energie in te krijgen voor komende zaterdag.