22. mei, 2018

Pinksterweekend

We hebben genoten van een heerlijk Pinksterweekend, een extra vrije dag en heerlijke zomerse temperaturen. We hebben niet veel gedaan, maar wel genoten! Dit was voorlopig de laatste gratis vrije dag, we moeten nu tot aan de vakantie doorwerken. Pfff er zullen wel stoere momenten komen ;-). Maar goed, als het dan ook vakantie is..  We hebben 2 weekjes Spanje gepland, heerlijk! De eerste 2 dagen is het wat onwennig en mis je best wel de duiven en alles wat daar bij hoort. Maar als ik het dan ook één keer los gelaten heb..  

 

In en rond de hokken gaat het prima! De kwekers zitten lekker gescheiden en genieten van hun rust en het mooie weer. Ze krijgen (op dit moment) voor het eerst dit jaar een geelkuur, leek me niet onverstandig. De jongen leren het steeds beter, het blijven natuurlijk pubers en die doen soms precies wat ze willen, maar toch. Het vliegen gaat steeds makkelijker en langer ook. Met de temperaturen van de afgelopen dagen denk je dat ze niet veel zin hebben in vliegen, maar dat hebben ze wel. Ze houden het met gemak een uurtje vol. Het blijft voor een aantal pubers lastig om uit het hok te komen, die zijn liever lui dan moe denk ik. Een dezer dagen een afspraak maken voor de verplichte enting, deze combineren we altijd met de pokkenvaccinatie. We hebben op dit adres één keer pokken gehad bij de jongen en dat is waardeloos. Vandaar dat we nu jaarlijks enten.

 

Dan de vlucht van afgelopen zaterdag, het Noord Franse Rethel. Wat zal ik er van zeggen.. Het resultaat op ons hok was goed en achteraf hebben we (maar) 1 achterblijver. Een jaarling duivinnetje 17-251 is nog niet terug. Zaterdag 20:00 uur waren er 17 van de 24 veilig thuis.. Zondag voor de middag waren er nog 5 terug en we hebben nog een duivin gehaald uit Stedum. Alle duiven die zondag terug zijn gekomen zien er wonderwel goed uit, dat valt me niets tegen. Uiteraard gaan ze niet mee op de komende vlucht, dat doen we nooit met duiven die een nachtje weg blijven. Nog even terug naar de vlucht.. Ik denk dat er ’s avonds nog 60% van de duiven niet thuis was, en dat is natuurlijk veel te veel! Ik hoop echt dat ze goed zijn nagekomen en dat de meeste duiven weer veilig thuis zijn gekomen.

We hebben de duiven lekker samen gelaten en zondag pas tegen de middag gescheiden, verder hebben we ze met rust gelaten zondag. Maandagochtend om 7:00 uur had ik het fantastisch idee om de doffers even los te laten. Ze waren nog geen 30 seconden in de lucht of ik zag de havik er als een gewapende IS strijder achter aan gaan. Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan, wat dom. Maar goed, alle doffers waren na een klein uurtje weer aanwezig. Dus, voorlopig geen duiven los in de ochtend.

 

We gaan ons best doen en er voor zorgen dat de dames en heren weer de nodige energie binnen krijgen.