18. mei, 2018

Druk weekje

Op Moederdag zijn we met ons gezin een dagje naar Wildlands geweest, het was super gezellig! Ik zag daar bij de Nijlpaarden een jonge duif zitten, waarschijnlijk verdwaald en erg dorstig. Het was alsof de duif de dirigent was en de Nijlpaarden de tenoren (operazangers), zie foto.. Mooi he! 

 

Het was een druk weekje.. Niet vervelend druk hoor, maar iedere avond stond er wat op het programma. Gelukkig kon ik het zelf een beetje plannen, de duiven hebben er niets van gemerkt ;-).

Woensdagavond was er vanuit de club een viswedstrijd georganiseerd, een kleine competitie over totaal 5 keer. Ik heb zelf niet mee gedaan, daar heb ik de tijd helaas niet voor door de week. Ik ben wel even wezen kijken bij de mannen.. Het was erg koud die avond maar dat heeft de pret niet gedrukt. Gezellig gekletst en hier en daar werd er ook een vis gevangen. Al met al een leuke avond!

 

Informeren en geïnformeerd worden, daar zijn we met elkaar elke dag mee bezig. En dat moet ook. Dat doe je thuis, dat doe je op je werk en dat hoor je ook te doen binnen de sportvereniging. Over dat laatste ben ik toch wel verbaast, onaangenaam verbaasd. Ik heb onze afdeling (N.O.N) 2 weken geleden een mail gestuurd met daarin een vraag, geen ingewikkelde dingen maar een simpele vraag. Precies één week later nog geen reactie ontvangen, dus nogmaals de vraag gestuurd, nu niet alleen naar het secretariaat maar ook een CC naar de voorzitter.. en wat denk je? Nog steeds geen reactie! Ik begrijp dat niet zo goed als ik eerlijk ben, hoe moeilijk is het om te reageren. Ongeacht het antwoord?! Ook al heb je het antwoord nog niet dan kun je dat toch even melden. Wordt vervolgd, hoop ik!

 

Met onze duiven gaat het goed, niet meer en niet minder. De jongen doen het prima, vliegen steeds langer en verder van huis. De kwekers zitten op rust, heerlijk voor de duiven en de melker ;-). De laatste 4 jongen zijn klaar, zijn uit onze beste 2 koppels. Ik weet nog niet wat ik er mee moet maar dat gaat wel goed komen, ze zijn te mooi om er niets mee te doen. Met de vliegduiven gaat het ook goed! Er zijn er nu nog 34, precies evenveel doffers als duivinnen. We zijn begonnen met 38, 2 zijn achter gebleven op de vluchten en 2 duivinnen thuis gepakt door de rover, allebei dood! Er zijn inmiddels 7 uitgeselecteerd, deze gaan niet meer mee op de vluchten en dienen alleen nog als partner. Dit aantal kan best nog oplopen maar tot nu toe doen de 27 vliegers het prima!

Vanavond korven we waarschijnlijk 25 in voor de 3e midfondvlucht vanuit Rethel, ongeveer 430 km. Er blijven in ieder geval 2 doffers thuis, ze geven duidelijk aan dat het even niet gaat. Aangezien het duiven van 2013 en 2014 zijn, ben ik er wel zuinig op. Ik neem geen risico met deze twee. Het kan wel eens een pittige worden, de afstand en de wind maakt het al snel 6 uurtjes vliegen. En het kan ook best zo zijn dat de vlucht een dag wordt uitgesteld.