13. mei, 2018

Moederdag

Gelukkig was het zaterdag prachtig weer en konden de duiven er op tijd uit.. stel je voor dat de duiven gelost worden op moederdag. Die éne dag per jaar dat het even niet om de duiven draait maar om moeders. Gelukkig geen dilemma! Vandaag een heerlijke dag in Wildlands gehad, gezellig met onze kinderen een dagje adventure zoo. Heerlijk!

 

Zoals we eerder schreven gaan we ons een beetje meer bezig houden met de jonge garde. Dat hebben we gedaan, en we zijn voor nu tevreden. We hebben het voer wat aangepast.. In plaats van twee soorten kweekmengeling zijn we overgestapt naar 2 soorten vliegvoer aangemengt met Gerry plus. Het vliegvoer is van Mariman en Matador, beide merken prima voer! We hebben de jongen 3 dagen niet los gehad, even schakelen met het voer. De eerste keer los was het gelijk raak, de hele groep de lucht in, geholpen door een enorme reiger die laag over de hokken vloog. Al met al vliegt de koppel nu ongeveer drie kwartier en durven ze steeds verder bij de hokken weg. Ik denk nog twee weken en dan zullen ze 'echt' vliegen. Luisteren doen ze trouwens erg goed, Marit en ik hebben de groep goed onder controle.

 

De vliegduiven hebben de hele week alles een beetje minder gedaan dan de weken er voor, beetje minder eten, beetje korter trainen, beetje minder fel.. We hebben de partners vrijdag voor het eerst dit seizoen getoond, ongeveer 20 minuten mochten ze samen zijn voordat ze de mand in moesten. En dat is de juiste keus geweest! Waarschijnlijk hadden ze net dat beetje extra motivatie nodig om weer tot leven te komen. Want wat waren ze fel in de mand, ongelofelijk. Zeker de duivinnen gingen als kickboksers te keer, sjonge jonge wat een rakkers. 

De tweede midfondvlucht ging erg goed, de aankomsten waren fantastisch! Alsof ze gelanceerd werden zo snel kwamen ze richting de hokken. Met samen geknepen vleugels en laag over de bomen vielen de eerste duiven op de hokken. Het waren onze beste duiven die voorop kwamen, allemaal waren ze er! Aan duiven beleef je een hoop plezier maar aan goeie duiven beleef je héél veel plezier, iedere week maar weer! Voor de tweede keer dit jaar spelen we de eerste in de club en hebben we een teletekstnotering, we zijn zeer tevreden!

We gaan deze week ons best weer doen en hopen dat we de ploeg voor as. zaterdag gemotiveerd aan de start kunnen krijgen.