7. mei, 2018

En weer een week

Wat is er mooier dan plezier hebben? Plezier met je gezin, plezier in het werk, of plezier met je hobby.. Alles is leuk als je maar plezier hebt. Soms moet er eerst iets vervelend gebeuren voordat je plezier waardeert.

Zaterdagochtend vroeg viel er een duif op het dak van de weduwnaars, het was nog geen 9:00 uur. Duivin 17-249 was na 3 weken terug op het hok! Daar was ik erg blij mee, en waarom? Omdat haar zus, de 17-248, donderdagavond niet van de training is terug gekomen. En deze atleet had dit jaar nog niet gemist.. Het plezier wordt dus groter als er eerst iets vervelends gebeurt, bij mij in ieder geval wel 🙂

 

De komende 2 weken gaan we ons wat meer bezig houden met de jonge garde. Iets strenger, ander voer en een paar dagen in de mand. We hebben nog voldoende tijd hoor, maar we willen iets eerder zijn dit jaar. Er zijn op dit moment 56 junioren die nog van alles moeten leren, vooral vliegen haha! We willen ze toch wel met 2 weken de lucht in hebben. En dan niet met een stok, bal of vlag, maar lekker uit zich zelf. Ja, daar zullen er een paar sneuvelen. Er jammer, maar ook dat is duivensport.

 

De eerste midfond ging goed, we zijn zeer tevreden! 30 in de strijd waarvan uiteindelijk 11 in de punten. Bij onze eerste 6 waren 4 jaarlingen, en dat is met deze omstandigheden niet verkeerd. De jaarlingen hadden het moeilijk hoor, in de club maar 15 jaarlingen bij de eerste 50 in de uitslag. Ik bedoel maar.. Met de verliezen lijkt het mee te vallen, volgens mij zijn de meesten wel weer terug op de hokken. Hier hebben we de laatste zondagochtend opgehaald, Collega melker Arjan Bruinenberg melde onze duivin 17-271. Zwaar gewond en verminkt is ze bij hem gebracht, verdorie nog geen 2 km van het hok! Zo ongelofelijk sneu. Het was haar laatste reis helaas, met een gebroken vleugen en een gapend gat in haar borst was er geen redden aan. Toch top dat Arjan de duif heeft gemeld en dat ik haar weer op kon halen.

 

De duiven hebben de nacht samen doorgebracht, hadden ze wel verdient. Dit was de eerste keer dat we qua motivatie iets extra’s hebben gedaan. We denken dat we as. vrijdag voor het eerst gaan tonen. Dan hebben we een vrije dag en dus tijd om het rustig aan te doen. We gaan ze deze week proberen klaar te maken voor de tweede midfond vlucht. We veranderen niets, blijven volle bak voeren en 1x daags gaan ze los. De rennen zijn open zodat ze de hele dag buiten kunnen zijn en er zal tot en met woensdag gelegenheid zijn om te badderen. We doen ons best, maar gaan vooral plezier hebben.. Want zonder plezier is het minder leuk 👍